Yunanistan'ın Evia (Eğriboz) Adası'nda yeni bir yangın çıkarken, Sivil koruma yetkilileri de, Yunanistan'ın birçok bölgesi için bugün "çok yüksek yangın riski" olduğunu duyurdu.

Yunanistan’da yeniden yangın çıktı: Çok yüksek risk uyarısı

Yunanistan'ın Evia (Eğriboz) Adası'nda yeni bir yangın çıktı. Sabah saatlerinde iki mahallenin tahliye edildiği Fygia yakınlarında çıkan yangın ile ilgili Yunan itfaiye teşkilatı, kırk altı itfaiyecinin bulunduğu 20 itfaiye aracı, üç su uçağı ve iki helikopterin şiddetli rüzgarların körüklediği alevlerle mücadele ettiklerini söyledi.

Sivil koruma yetkilileri de, Yunanistan'ın birçok bölgesi için bugün "çok yüksek yangın riski" olduğunu duyurdu.

CNN Türk'ün Atina Haber Ajansı'na dayandırdığı habere göre, iki mahallenin tahliye edildiği Fygia köyü yakınlarında çıkan yangın ile ilgili Yunan itfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, kırk altı itfaiyecinin bulunduğu 20 itfaiye aracı, üç su uçağı ve iki helikopterin şiddetli rüzgarların körüklediği alevlerle mücadele ettiği belirtildi.

Sivil koruma yetkilileri Pazar günü Yunanistan'ın birçok bölgesi için bugün "çok yüksek yangın riski" olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda de Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, benzeri görülmemiş ölçekte yangınların etkilediği bölgelere acil yardım ve yeniden yapılanma için 500 milyon euro yardım yapılacağını duyurmuştu.