Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında, şu ana kadar 82 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen ve yüzlerce göçmenin kaybolduğu tahmin edilen tekne faciasında, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan Mısırlı 9 şüpheli ifade verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Yunanistan'daki tekne faciasıyla ilgili 9 kişi tutuklandı
FOTOĞRAF: AA

Yunanistan açıklarında göçmen teknesinin batmasına ilişkin göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla 9 Mısırlı gözaltına alındı.

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında, şu ana kadar 82 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen ve yüzlerce göçmenin kaybolduğu tahmin edilen tekne faciasında, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan Mısırlı 9 şüpheli ifade verdi.

ŞÜPHELİLER MASUM OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan 9 Mısırlının ifade verme süreci de sona erdi. Şüpheliler, masum olduklarını savundu.

Gözaltına alınanlardan biri, diğer 4 şüphelinin yasa dışı göçmen kaçakçısı olduğunu iddia etti.

TUTUKLANDILAR

Yunanistan açıklarında geçen hafta yaşanan göçmen teknesi faciasına ilişkin gözaltına alınan 9 zanlının tutuklanmasına karar verildi.

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, şüphelilerin ifade vermeleri ve karar alınması aşamaları 13 saat sürdü.

Kalamata Savcısı ve Sorgu Hakimi, tekneden kurtulan ve "göçmen kaçakçılığı" suçlamasıyla gözaltına alınan 9 zanlının tutuklanmasını kararlaştırdı.

ÖLÜ SAYISI 82’YE YÜKSELDİ

Yunanistan açıklarında geçen hafta yaşanan göçmen teknesi faciasında hayatında kaybedenlerin sayısının 82'ye yükseldiği bildirildi.

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, Yunan Sahil Güvenlik, Navarin'in 47 deniz mili güneybatısında bir cesede daha ulaştı.

Otopsi için Kalamata'ya götürülen cesetle birlikte faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 82'ye yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bulunan Navarin'den 47 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda 14 Haziran'da düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu. Balıkçı teknesinde bulunan 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmişti. Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu.

ÇİPRAS: GÖÇMENLER, YUNAN EKİPLERİN TEKNEYİ İTMEYE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

Yunanistan Radikal Sol İttifak (SYRİZA) Lideri Aleksis Çipras, olayla ilgili bilgi almak için kurtarılan göçmenlerin götürüldüğü Kalamata Limanı'nı ziyaret etmişti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çipras, olaydan sağ kurtulan göçmenlerin kendisine bu iddiaları aktardıklarını söyledi.

Kendisinin bu iddiaları doğrulamak için yetkili kişi olmadığını belirten Çipras, "Sorduğum sorular kilit öneme sahip. Siyasi olarak değerlerimizi, Frontex ve AB'nin politikasını ve aynı zamanda ülkemizin son dört yıldır izlediği politikayı ilgilendiriyor." dedi.

Çipras, yetkililerin, "700'den fazla insanın batmaya hazır bir teknede bulunduğunu gördüklerinde onları kurtarmaya çalışmak yerine rotasına devam etmesine izin veren protokollerin neler olduğu" şeklindeki soruları cevaplanması gerektiğini vurguladı.

Erken müdahale etmemekle eleştirilen Sahil Güvenlik ekipleri ise yardım tekliflerinin reddedildiğini belirtti.