Gemlik Kız Yurdu kampüsüne girişin çok rahat olması nedeniyle öğrenciler tedirgin. Esra Günerhan “Güvenliğimizi sağlamayacaklarsa bizi buraya mahkûm etmesinler” dedi

Yurt öğrencileri tedirgin!

Sedanur Gürbey

Bursa Uludağ Üniversitesi KYK Gemlik Kız Öğrenci Yurdu’nda kimliği belli olmayan bir kişinin günlerdir yurt çevresinde dolaşmasından dolayı tedirgin olan öğrenciler, güvenliklerinin bir an önce sağlanmasını istiyor. Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz’un “Gemlik Kampüsteki KYK Kız Yurdu çevresinde şüpheli şahıs ihbarı üzerine emniyet güçlerimiz ivedilikle şahsı gözaltına almış ve güvenlik daha o geceden itibaren sağlanmıştır. Bölgede herhangi bir olumsuzluk ve emniyetsizlik söz konusu değildir” şeklinde yaptığı açıklamalara rağmen, öğrencilerin tedirginliği sürüyor.

Arabalarla giriyorlar

Yurtta kalan öğrencilerden Esra Günerhan yurt kampüsüne girişin güvensiz olduğunu söyledi. Günerhan şu ifadeleri kullandı: “Kampüse giriş aynı zamanda liselilerin de girişi. Bu durum nedeniyle kampüsün içine rahatlıkla başka insanlar girebiliyor ve aramızda dolaşabiliyor. Hatta birkaç kere peşimize arabalar takılıp içeri girmişliği dahi var.”

Yurdun alanının eski bir fabrikalar bölgesi olduğunu belirten Günerhan şöyle devam etti: “Alanda hâlâ harabe binaların olması da fazlasıyla ürkütücü. Bu sorunlar varken yılbaşı akşamı eli bıçaklı bir adam yurdun turnikesini aşıyor ve belli bir noktaya kadar ilerliyor. Sonra tutuklandığı ve bırakıldığı söyleniyor fakat bunların hepsini biz 6-7 gün sonra Twitter’dan okuyoruz. Yangın merdivenlerine de kapıyı bizim ve kendi güvenliğiniz için açmayın yazıları asılıyor. Bir blokun güvenliği dahi yokken bunu öğrendikten sonra ne kadar korkulduğunu anlatamam size.”

Güvenliğimiz sağlansın

Sorunlarına çözüm istediklerini vurgulayan Günerhan “Turnikeler konsa bile okulun içinde düğün fotoğrafı çekimi yapanları bile gördük, bunlar da engellenmeli. Aydınlatma arttırılmalı Güvenliğimizi sağlayamayacaklarsa bizi burada yaşamaya mahkum etmesinler.”

Çıkan haberlerin ilk olmadığını söyleyen Günerhan: “Bugün (dün) tutuklandığı söylenen ve dün yemekhanede görülen kişiler farklı. Bu da herkesin elini kolunu sallaya sallaya buraya girebileceğinin endişelerimizin boş yere olmamasının kanıtı.”