Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yurtdışı temsilciliklerinde kullanılan oyların sınıflandırılmasına başlandı. Sınıflandırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından oylar, kapısında 5 ayrı kilit takılı bir odada korunacak ve 28 Mayıs günü saat 17.00'de oy verme işleminin ardından diğer sandıklarla eş zamanlı açılacak

Kaynak: AA
Yurtdışı temsilciliklerinde kullanılan oyların sınıflandırılmasına başlandı

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu için yurtdışı temsilciliklerde kullanılan oyların sınıflandırılmasına başlandı.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurtdışında 73 ülkede kurulan temsilciliklerde oy verme işlemi, 24 Mayıs'ta sona erdi.

Seçmenin temsilciliklerde kullandığı oylar, kargo uçaklarıyla Esenboğa Havalimanı'na ardından ATO Congresium'a getirildi.

Oylar diplomatik torbalardan çıkartılarak yeniden sandıklara konuldu ve kullanıldıkları yurtdışı temsilciliklerine göre sınıflandırılmaya başlandı.

Büyük bölümü, ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna ulaşan oylar, tasnif işlemlerinin tamamlanmasının ardından kapısında 5 ayrı kilit takılı bir odada korunacak.

Kilit anahtarlarının bulunacağı, 4 siyasi parti temsilcisi ve YSK Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı bir araya gelmeden odanın kapısı açılamayacak.

Yurtdışından getirilen oylar, 28 Mayıs günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla eş zamanlı açılacak. Oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı nezaretinde yapılacak.