Yurtta 19 Mayıs coşkusu
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı pek çok kentte büyük bir coşkuyla kutlanacak.

İstanbul'da kutlamaların ana buluşma noktası olan Maltepe etkinlik alanı hafta boyunca renkli aktivitelere ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Maltepe etkinlik alanında düzenleyeceği bugünkü etkinliklere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak. Etkinlikler kapsamında, ücretsiz konser serileri İstanbulluları bayram coşkusunda buluşturacak. İstanbulkart kullananlara ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verilecek. İstanbullular, 14.00’ten itibaren Maltepe Etkinlik Alanı’na giriş yapabilecek. Hadise’nin sahne alacağı etkinlikler 25 Mayıs'ta sona erecek.

FENER ALAYLARI

Kartal Belediyesi de 19 Mayıs'ı ilçe genelinde bugün büyük bir şölen ile kutlayacak. Saat 18.00’de başlayacak etkinlikler kapsamında saat 19:30’da Kartallı Kazım Meydanı’ndan fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. Fener alayının ardından Kartal Meydanı’nda düzenlenecek olan Göksel konseri düzenlenecek. Ulusal Mücadele’nin ilk kıvılcımının atıldığı Şişli de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yılında coşkulu kutlamalar yapılacak. Kutlamaların buluşma adresi Halaskargazi Caddesi’ndeki Şişli Atatürk Evi Müzesi’nin önü olacak. Saat 19.00’da Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in eşlik edeceği 19 Mayıs Korteji, ellerinde meşalelerle Maçka Demokrasi Parkı’na kadar yürüyecek. Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında da Atakent Menekşe Parkı’nda Haluk Levent sahne alacak. Kutlamalar saat 20.00’de başlayacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Beşiktaş’ta da coşkuyla kutlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi de 19 Mayıs’ta gençler için bir dizi etkinlik düzenleyecek. Lozan Meydanı’ndan Gündoğdu’ya doğru bugün yapılacak gençlik yürüyüşüne Başkan Tunç Soyer de katılacak. Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.00’de ise Mabel Matiz konseri yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de bir dizi kutlama etkinliğine ev sahipliği yapacak. ABB, Başkent’in tüm cadde, sokak ve bulvarlarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatacak. Kutlamalar kapsamında sanatçı Sıla, Atatürk Orman Çiftliği’nde saat 20.00'de konser verecek. Konsere gitmek isteyen yurttaşlar için ücretsiz ring seferleri düzenleyecek. Antalya’da kutlamalar ise bugün saat 20.00’de Konyaaltı Varyant’tan Cumhuriyet Meydanı’na fener alayı yürüyüşü ile başlayacak. Ardından saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçı Gülşen bir konser verecek. 

***

KARARLI DURUŞ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlığa, zafere ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatan ilk meşaleyi yakan Mustafa Kemal Atatürk, önemi çok büyük günü, gençlere bayram olarak armağan ederek, Türk Gençliği’ne olan güvenini de dünyaya ilan etmiştir. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin nesillere yol göstermesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasına dayanak olması açısından büyük önemi var" dedi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de gençlere seslenerek "Umudu yeşertecek de, yaşatacak olan da sizin kararlı duruşunuz olacaktır" dedi.