HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un deprem nedeniyle gittiği Adıyaman'da bir yurttaş, "Altı kişiler hepsi gittiler. Bağırdım, bağırdım, ağladım. Kandırdılar beni, ‘Teyze sen git biz geliyoruz’ dediler. Gelmediler. Biz mahvolduk” dedi.

Yurttaş yardımsız kaldı: "Kandırdılar beni, geliyoruz dediler gelmediler"

BirGün Ankara

HDP’li Abdullah Koç, Adıyaman’da bir enkaz önünde arama ve kurtarma çalışmalarının başlamadığını bildirdi.

Koç’un video çekimi sırasında enkaz altında altı akrabasının kurtarılmasını bekleyen bir yurttaş isyan ederek yardım talebinde bulundu.

"BİZ MAHVOLDUK"

Kendilerine söz verildiği halde kurtarmaya kimsenin gelmediğini bildiren yurttaş, “Altı kişiler hepsi gittiler. Benim torunlarım, kuzularım gittikten sonra ben yardımı ne yapacağım? Bağırdım, bağırdım, ağladım. Kandırdılar beni, ‘Teyze sen git biz geliyoruz’ dediler. Gelmediler. Biz mahvolduk” dedi.

Konuşmanın tamamı şöyle:

HDP Milletvekili Abdullah Koç:

“Adıyaman’da Kayalık Mahallesi’ndeyiz. Enkazın başındayız. Şu an yetkililerden gelen hala yok. Kendi imkanlarıyla burada arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar.”

Arama kurtarma çalışmalarının başlamasını bekleyen yurttaş:

“Torunlarım enkazda. Arda var, Özge var, Ayaz var, Dilan var, Mustafa var, Necla var. Altı kişiler hepsi gittiler. Benim torunlarım, kuzularım gittikten sonra ben yardımı ne yapacağım? Bağırdım, bağırdım, ağladım. Kandırdılar beni, ‘Teyze sen git biz geliyoruz’ dediler. Gelmediler. Biz mahvolduk. Dört tane kuzum gitti. Çok güzellerdi. Kendimi öldüreceğim. Ayaz çok küçüktü. İki yaşında. Bana yardım gelmedi. Ne konuşacağım? Konuşacak bir şey kaldı mı? Torunlarım gitmedi mi? Bir ailede altı kişi gitti. Mustafa 40 yaşında gitmedi mi? Necla 37 yaşında gitmedi mi? Ben kaldım. 24 saattir bir Allah’ın kulu bize bakmadı. Yok. Belki iki tanesi kurtulurdu? Biz o kadar mı zalimiz?”