Yurttaşlar, Validebağ’da ‘şov’a izin vermeyecek

HABER MERKEZİ

İstanbul Üsküdar’da Millet Bahçesi tehdidi altında olan Validebağ Korusu için mücadele devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugün Validebağ’da çevre düzenleme projesinin başlayacağını açıklamasının ardından yurttaşlar koru için nöbete başlayacak.

Bugün sabah 08.00’dan itibaren Abdülaziz Av Köşkü önünde bir araya gelecek olan yurttaşlar, Validebağ Korusu’nun yapılaşmasına izin vermeyeceklerini belirterek herkesi nöbete çağırdı. Validebağ Gönüllüleri sosyal medyada yaptığı paylaşımda koruda ranta izin vermeyeceklerini vurguladı: “Validebağ Korusu’nu enkaza çevirmenize, enkaz üzerinde ‘şov’ yapmanıza Validebağ’a dokunmanıza izin vermeyeceğiz.”


Öte yandan AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen geçen hafta bir açıklama yaparak Validebağ’da hazırladıkları olaylı proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi. Projenin bölge halkının görüşleri doğrultusunda revize edildiğini savunan Türkmen, Validebağ’da ‘bir metreküp dahi beton kullanılmayacağını’ iddia etti. Ancak Validebağ Gönüllüleri Türkmen’in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ortada bir projenin olmadığını kaydetti.