Depremlerin ardından enkazların yaşam alanlarına dökülmesine karşı çıkan yurttaşlar kentlerde nöbet tutuyor. Yurttaşlar, "Bu enkaz dökülme çalışmalarının son bulmasını, dökülen enkazların da alandan uzaklaştırılmasını istiyoruz" diyor.

Yurttaşlar yaşam alanlarına sahip çıkıyor

HABER MERKEZİ

Malatya Mamurek Dayanışma Platformu üyeleri, köylerine moloz dökülmemesi ve dökülen molozları kaldırılmasına karşı bugün Yaşam Nöbeti başlattı.

Yurttaşlar, “Köylerimizde asbest istemiyoruz” pankartı açtı.

Burada konuşan Platform Sözcüsü Nazife Onay, “Depremin üzerinden 2 ay geçti ve biz hala yaralarını saramadık. Saramadığımız gibi asbest tehlikesiyle karşı karşıyayız. Burada binlerce insan yaşamakta. Yasal yollara başvurduk, dilekçelerimizi sunduk fakat gördük ki 2 gün sonra yeniden unutuluyoruz. Biz asbest tozu soluyoruz. Ağır metaller toprağımıza suya karışıyor. Çocuklarımızın sağlığı tehlikeye atılıyor. Ne seçimler ne bu gündemi değiştirir ne de iktidarın rant hesapları. Biz bunu kabul etmiyoruz. Kimyasallarla bir yaşamımızın olmayacağını biliyoruz. Depremin bedelini biz ödedik. Bu zehrin bedellerini de ödemek istemiyoruz. Biz yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Malatya Sol Parti İl Örgütü’nden Ali Osman İzci de Depremden kurtulan insanlar asbest, kanser tehlikesiyle yüz yüze. İktidar ve onların yöneticileri sağlık koşullarını ön planda tutmadan, önlem almadan yüzlerce ton enkazı civar köylere bırakıyor. İnsanların tarım arazilerinin olduğu bir bölge. Bu enkaz dökülme çalışmalarının son bulmasını, dökülen enkazların da alandan uzaklaştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

yurttaslar-yasam-alanlarina-sahip-cikiyor-1148373-1.