KGM’nin 2022’de yol, köprülerden kazandığı gelir belli oldu. 2022’de bütçesinin yüzde 26’sını müteahhitlere garanti ödemesi için kullanan KGM’nin, yol ve köprü geçişi için yurttaştan 3,6 milyar TL topladığı belirlendi.

Yurttaşlardan al müteahhide ver
Fotoğraf: AA

Mustafa BİLDİRCİN

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol, köprü ve tünellerden sağladığı gelir açığa çıktı. AKP iktidarında yurttaşın ulaşım hakkının dahi paraya endekslendiği belirlendi. CHP Milletvekili Umut Akdoğan’ın çalışmasına göre, KGM 2022 yılında yol, köprü ve tünel geçiş ücretlerinden 3 milyar 654 milyon 614 bin TL topladı. Akdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Kurban Bayramı süresince köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıklamasına karşın faturanın yine yurttaşa çıkarılacağını söyledi.

ÇARPICI ARTIŞ

CHP’li Akdoğan, KGM’nin 2022 yılı mali hesaplarını mercek altına aldı. KGM’nin 2022 yılı gelirleri arasında yol, köprü ve tünellerden sağlanan gelirin büyük yer tuttuğunu belirten Akdoğan, “2022 yılında toplam bütçesinin yüzde 26,6’sını müteahhitlere garanti ödemesi için kullanan KGM, yurttaştan da milyarlarca lira toplamış” dedi. 

Akdoğan’ın açıkladığı verilere göre, KGM’nin 2022 yılı yol, köprü ve tünellerden elde ettiği gelir kayıtlara, 3 milyar 654 milyon 614 bin TL olarak geçti. Akdoğan yol, köprü ve tünel gelirinde 2020-2022 döneminde yaşanan artışa da dikkat çekti. Buna göre, 2020 yılında 1 milyar 969 milyon 112 bin TL olarak gelir, 2021 yılında 2 milyar 703 milyon 677 bin TL’ye, 2022 yılında ise 3 milyar 654 milyon 614 bin TL’ye yükseldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart 2022’de yaptığı bir konuşmada, “İnsanlar hem hizmet istiyor hem de bedava olsun diyor” dediğini anımsatan Akdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Ekonomik kriz nedeniyle adeta canından bezen yurttaş, dışarı parasız adım dahi atamaz hale getirildi. Bir avuç zenginin servetine kamu kaynaklarıyla servet katan iktidar, yoksul yurttaşa sırtını döndü. KGM’nin 2022 yılında elde ettiği 3,6 milyar TL’lik yol, köprü ve tünel geliri, yurttaşın A noktasından B noktasına giderken bile servet dökmek zorunda kaldığını gözler önüne serdi. En temel haklardan biri olan ulaşım, AKP iktidarı döneminde ulaşılamaz oldu.”

***

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Akdoğan, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollarla ilgili Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi de verdi. Önergede, YİD modelli projeler için kaç araçlık garanti verildiğini ve araç başı taahhüt edilen geçiş garantisinin bedelinin açıklanması talep edilerek şu sorulara yer verildi:

•Bu projelerden işletmeci firmalar tarafından elde edilen gelirlerden devlet bütçesine ödenen kâr-gelir payının projeler bazında miktarı nedir? 

•Bu projeler kapsamında köprü-otoyol ve tünellerin her birinden kaç ihlâli geçiş yapılmıştır? 

•Bu ihlâli geçişlere dair her bir proje bazında tahakkuk eden cezanın projeler bazında miktarı nedir? Bu cezalardan kaçı tahsil edilmiştir? Tahsil edilen cezalardan bütçeye aktarılan miktar nedir?