Yürüyen merdiven kazasında aile suçlu bulundu: Para değil, adalet istiyoruz

RIFAT KIRCI

İstanbul’da Torunlar GYO’ya ait Torium AVM’de 2 yaşındayken eli yürüyen merdivene sıkışarak kırılan Rüzgâr Kaya’nın davasında mahkeme aileyi suçlu buldu. Aile bir üst mahkemeye başvurdu. Baba Volkan Kaya “Çocuğun kolu neredeyse kopuyordu. Başka çocukların da benzer kazalar yaşadığı haberlerini alıyoruz. Önlem alınmalı” dedi.

Olay 2016 yılında Esenyurt’ta meydana geldi. Volkan Kaya, eşi Songül Kaya ve Oğlu Rüzgâr Kaya’yla Torium AVM’ye gitti. 2 yaşındaki Rüzgâr Kaya ailesinin elini bırakarak ters yönde gelmekte olan yürüyen merdivene doğru koştu. Dengesini kaybedip düşen Rüzgâr Kaya’nın eli yürüyen merdivenle süpürgelik arasına sıkıştı. Aile AVM’den yürüyen merdivenin yeterince güvenli olmadığı ve mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bakırköy 6’ncı Tüketici Mahkemesi’nce kusurlu bulunan aile karara itirazda bulundu. Dava bir üst mahkemeye gönderildi.

DAVA TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE GÖRÜLDÜ

Baba Volkan Kaya süreci şu şekilde anlattı: “Bilirkişi raporu 2 milimetrelik yürüyen merdiven açıklığına çocuğun elinin nasıl girdiğine dair bilgi vermiyor. Kontroller yapılmıştı diyor. Kaza yaşandığında çocuğun eli neredeyse koptu, kolla bağlantıyı küçük bir et parçası sağlıyordu. Çocuk 3 ameliyat geçirdi. Fizik tedavi süreci hâlâ devam ediyor. Bütün bunlara rağmen bizim açtığımız dava 10 bin liralık tazminat. Ancak bunu da başka çocuklar kaza yaşamasın diye açtık. Dava masrafları üzerimize yüklendi. Evimize icra geldi. Bunlar sorun değil ancak çocuk eli koptu, dava tüketici mahkemesinde görüldü.” Adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerini vurgulayan baba Kaya, “Bütün bu olayların takipçisiyim. Başka ailelerin de mağdur olmaması geleceğimizin teminatı çocuklara veya herhangi bir kişiye daha zarar gelmeden çok sıkı önlemler alınmalı. Para değil adalet istiyoruz.”