AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Mayıs Cumartesi günü açıkladığı Yeni Bakanlar Kurulu listesinde yer alan yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kim olduğu ve bugüne kadar hangi görevlerde bulunduğu yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Yusuf Tekin kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Milli Eğitim Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Yusuf Tekin hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Yusuf Tekin kimdir? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hangi görevlerde bulundu?

Yeni Bakanlar Kurulu listesinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’te yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte belli olmuş oldu. Milli Eğitim Bakanı olarak Yusuf Tekin’in yer almasıyla beraber yurttaşlar Yusuf Tekin kimdir sorusunu araştırmaya başladı. Peki Yusuf Tekin kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Milli Eğitim Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Yusuf Tekin hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Yusuf Tekin kimdir?

1970 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğan Yusuf Tekin lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997’de yüksek lisans 2002’de ise doktorasını tamamlayan tekin uzun süre akademide çalışmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Yusuf Tekin 3 Mayıs 2023 itibariyle 67. Dönem Hükümetinde Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlamıştır.

Yusuf Tekin hangi görevlerde bulundu?

67. Dönem Hükümeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bulunduğu görevler şu şekilde:

1994 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İİBF’de Araştırma görevlisi

2002-2007 arası Gaziosmanpaşa Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi öğretim üyesi

2009-2011 arası Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi

2011-2013 arası Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı

2013-2018 arası Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı

2018-2023 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü

2023’ten itibaren Milli Eğitim Bakanı