Yüz yüze eğitim haftada iki gün

Yüz yüze eğitime dahil olan yeni sınıflarda eğitim 12 Ekim’de başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. Selçuk şunları söyledi:

► Yüz yüze eğitim haftanın iki günü okulda olacak.

► Yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütülecek.

► Çocuklarını okulara göndermek istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak.

► İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun görüşlerine göre bazı okulların açılmaması ve kapatılması söz konusu olacak.

Uzaktan eğitime erişim sorunuyla ilgili de bilgi veren Selçuk 500 bin tablet dağıtılacağını söyledi.

160 MİLYON DOLAR NEREDE?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Dünya Bankası’nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi için Türkiye’ye ayırdığı 160 milyon dolarlık kredinin nereye harcandığını sordu. Emir, “EBA sistemi, sık sık kapasite sorunlarıyla gündeme geliyor. Dünya Bankası’ndan tam da bu sorunun çözümü için kredi alındı ancak, halen bir gelişme yok” dedi.

OKULLAR HAZIR DEĞİL

Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ile 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, İzmir’deki okulların yüz yüze eğitime hazır olmadığına dikkat çekti. Vardal, “Eğitime başlamak için vaka sayılarının nüfusun yüz binde biri oranında olması ve salgın zincirinin kırılması gerekiyor. Henüz MEB’in bu konularda mücadele etme konusunda yeterli hazırlık yaptığını söylemek mümkün değil. Bu alınan eğitime başlama kararı bile yeterince sağlıklı değil. MEB, sendikalar ve veli dernekleriyle görüşmeden bu kararı aldı” dedi. Çetin ise şöyle konuştu: bizim gözlemlerimiz yeteri kadar hazırlık yapılmadığı yönünde. Sahada gezdiğimiz zaman okullarda hiçbir hazırlığın olmadığını görüyoruz. Kış mevsimine öğrenciler ve öğretmenler olarak yoğun bulaş riskiyle gireceğiz.” n Berkay SAĞOL