Bir grup yazar, gazeteci ve akademisyenin Kurucular Kurulu'nun ve Danışma Kurulu'nu oluşturduğu Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneği (Yüzleşme Derneği) dün....

Bir grup yazar, gazeteci ve akademisyenin Kurucular Kurulu'nun ve Danışma Kurulu'nu oluşturduğu Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneği (Yüzleşme Derneği) dün Dernekler Masası'ndan resmi kuruluş belgesini alarak faaliyete geçti. Amacını tanımlarken, "Derneğimiz, geçmişle sağlıklı bir yüzleşme için, çatışma döneminde yaşanmış olayları tüm ayrıntıları ile araştırır ve objektif sonuçlarını kamuoyu ile paylaşır. Bunun için projeler hazırlar ve uygular" diyen Yüzleşme Derneği üyeleri amaçları arasında ayrıca şunu da sayıyor: "Derneğimiz; tarihsel, sosyal, siyasi ve coğrafi bağlamda, etki ve sonuçları geçmişten bugüne uzanan sorunları gündemleştirir, çalışmalar yapar, projeler yürütür ve çalışmalarının sonuçlarını kamuoyu ile paylaşarak, çözüm yollarını araştırır."

DEMOKRATİK GELECEK
Geçmişle yüzleşmeyi, demokratik bir gelecek inşa etme bilinciyle ele alacak olan Yüzleşme Derneği'nin Kurucular Kurulu'ndaki isimler şöyle: Cafer Solgun (Başkan), Nil Mutlu-er (Başkan Yardımcısı), Aytekin Yılmaz (Genel Koordinatör), Şaban Dayanan, Şeyhmus Diken, Yıldıray Oğur, Raffl A. Hermon, Şinasi Haznedar, Neslihan Demir, İhsan Döğüş, Ayça Özyiğit Örer. Yüzleşme Derneği'nin Danışma Kurulu'nda yer alan yazar, gazeteci, sanatçı, akademisyen ve hukukçular ise şöyle: Mithat Sancar, Arman Yılmaz, Feray Salman, Ragıp Zarakoğlu, Arda İbikoğlu, Ahmet Tulgar, Derviş Zaim, Müge İplikçi, Tanıl Bora, Eren Keskin, Ayhan Bilgen, Ferhat Kentel, Ferda Keskin, Muhsin Kızılkaya, Orhan Miroğlu, Neşe Yaşın, Sezai Sarı-oğlu, Ferhat Tunç, Etyen Mahçupyan, Mesut Yeğen, Mahmut Temizyürek, Haydar Ergülen, Mıgırdıç Margosyan, Ulaş İnanç ve Mehmed Uzun.