Zafer Çağlayan'ın son hali

ABD'de İran ambargosunu deldiği için yargılanan Rıza Sarraf'ın açıklamaları gündemin tepesine oturdu. Sarraf'ın en çok bahsettiği isim ise Zafer Çağlayan'dı. Rüşvet saat skandalı ile hafızala kazınan eski bakanın nerede olduğu merak konusu oldu.

Ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan'ın iki gün önce paylaşılan fotoğrafı sosyal medyanın gündemine düştü. A Haber çalışanı Lamia Ayhan tarafından paylaşılan bir fotoğrafla Zafer Çağlayan'ın nerede olduğunu ortaya çıktı.

Ankara'da olan Zafer Çağlayan'ın eski haline nazaran bir hayli değiştiği ve sakal bıraktığı görülüyor.

Zafer Çağlayan saat iddiası sonrasında bakanlık görevinden alınmıştı. Sarraf tarafından Zafer Çağlayan'a 'hediye' edilen saatin tam 463 bin avro olduğu ortaya çıkmıştı. O dönemin kuruyla 700 bin lira değerindeki Patek Philippe marka saat meclis gündemine de gelmiş ve Zafer Çağlayan saati kendi parasıyla aldığını iddia etmişti.

Zafer Çağlayan'ın o dönem 700 bin lira eden saati bugünkü kur ile ile 2 milyon liradan fazla ediyor. Zafer Çağlayan saat için şunları söylemişti: “Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, ‘kişiye özel üretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Zarrab o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim”.

Rıza Sarraf da ABD’deki duruşmanın ikinci gününde Zafer Çağlayan hakkında, “Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro rüşvet verdiğimi düşünüyorum” dedi.

zafer-caglayan-in-son-hali-394238-1.zafer-caglayan-in-son-hali-394239-1.