Zafer Cömert gözaltına alındı

DURSUN CAYMAZ
dcaymaz@gmail.com
@birapa

Gezi direnişi günlerinde Hatay'da polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert gözaltına alındı.

Çalışmak için Kırım'da yaşayan Cömert'in Türkiye’ye giriş yaptığı Hopa’da ailesiyle birlikte gözaltına alındığı bildirildi. Daha önce sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp işten çıkarılan Zafer Cömert'in neden gözaltına alındığı açıklanmadı.

Konuya ilişkin BirGün'e konuşan Adnan Cömert, uzun süredir Kırım'da yaşayan ve orada vatandaşlığı da bulunan Zafer Cömert'in, ailesiyle birlikte karayolu ile Türkiye'ye girdiği sırada gece yarısı gözaltına alındığını söyledi.

Adnan Cömert, kardeşinin kendisini aradığını ve gözaltına alındığı söylediğini, daha sonra 2-3 saat ulaşamadıklarını, sonra tekrar irtibat sağladıklarını bildirdi.

Kardeşinin neden gözaltına alındığını tam olarak bilmediğini, annesinin de haberi aldıktan sonra çok üzüldüğünü söyleyen Adnan Cömert, ''Sabah Hopa Adliyesi'ne götürdüler. Eşi ve çocukları gözaltında değil.'' dedi.