İktidarın yasağına rağmen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü etkinlikleri pandemi koşullarında gerçekleştirilecek. Birçok belediye etkinlik yapacak

Zafer gölgelenemez

HABER MERKEZİ

15 Temmuz’dan Ayasofya’daki namaz ve Malazgirt’e kadar kendi istediği etkinlikleri kitlesel şekilde gerçekleştiren iktidar 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini pandemi bahanesiyle yasaklasa da “zafer günü” birçok yerde kutlanacak. Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolayısıyla CHP’li belediyeler birçok yerde çeşitli etkinlikler yapacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın, Dumlupınar’da yakılan ışık, hâlâ yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır” dedi. “Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak” diyen Kılıçdaroğlu “Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da barışın güneşi ile aydınlanacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden 30 Ağustos kısıtlamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu “Ya istiklal ya ölüm diyerek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen bir milletin zaferidir 30 Ağustos. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın bayramıdır. Bu zafer gölgelenemez, bu bayram engellenemez” dedi.

COŞKUYU ENGELLEYEMEZSİNİZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yaptığı açıklamada pandemi önlemlerinin keyfi alındığına dikkat çekti. ÇYDD açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Malazgirt Meydan Savaşı’nın yıl dönümü törenlerinde ve 350 bin kişi Ayasofya’da buluşurken akla gelmeyen salgın önlemleri, 30 Ağustos törenlerinin iptali için kaynak kaynağı olmuşsa şunun bilinmesini isteriz: Büyük zaferi kazandıktan sonra laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların çocukları ve torunları olan bizlerin içimizdeki zafer coşkusunu, Atatürk sevgisini ve Cumhuriyet bağlılığını bugüne kadar hiçbir güç engelleyemedi, bugünden sonra da engelleyemeyecek”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sergiler, söyleşiler ve konserlerle Zafer Bayramı coşkusunu ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden evlere taşıyacaklarını belirtti. Yavaş açıklamasında “Zorlu pandemi sürecini geride bıraktığımızda, diğer bayramlarımızda söz verdiğim gibi, Zafer Bayramı’mızı da elimizde bayraklarımız, dilimizde marşlarımız, gönlümüzde bağımsızlık sevdamız ile birlikte sokaklarda kutlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’nci yıldönümü için bir mesaj yayımladı. Çerçioğlu mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının ve savaş sırasında yaşamını yitirenlerin miraslarına sahip çıktıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor. Kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı. Sabah 09.30’da çelenk koyma etkinliğiyle başlayacak program 10.30’da Kadifekale Şehitliği’ndeki törenle devam edecek.