İstanbul Vatan Caddesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutl

İstanbul Vatan Caddesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları sırasında "İsrail'de askeri olmayacağız" pankartı açan dört üniversite öğrencisi önce polisin ardından da, töreni seyretmekte olan bir grubun saldırısına uğradı. Linç girişi zorlukla önlendi. Gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin tişörtlerinde de Lübnan asker göndermeyi protesto eden yazılar vardı.

İstanbul Vatan Caddesi üzerinde saat 11.30 sırasında resmi tören geçişi yapılırken, İstanbul Üniversitesi Öğrenci Koordinasyonu üyesi Hakan Demir, Musa Seçkin, Rüya Kurtuluş ve Nihat Mühürtay pankart açarak slogan atmaya başladı. Polisin eyleme müdahalesi sırasında töreni izleyenlerin arasından bir grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ile öğrencilere saldırdı. Ne olduğunu anlayamayan üniversite öğrencileri linçten zorlukla kurtarıldı. 4 üniversiteli öğrenci İstanbul Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltın alındı. Öğrencilerin tişörtlerinde de, "Direnen halklar kazanır", "Emperyalizm değil direnişçilerin yanındayız", "Lübnan'a asker gönderme İsrail askeri olmayacağız", "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol" yazılar yer aldı.

HÖC DE ANKARA'DA PROTESTO ETTİ
HÖC üyeleri dün Yüksel Caddesi' İnsan Hakları Anıtı önünüde toplandı. Ellerinde "Ortadoğu halkları yalnız değildir,", "ABD İsrail Askeri olmayacağız demeye devam edeceğiz," dövizleri taşıyan grup, sık sık "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz,", "ABD İsrail askeri olmayacağız," şeklinde sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Bu ülkede, İslamcısıyla, solcusuyla tüm halk asker gönderilmesine karşı. Ne baskılarla, ne gözaltılarla ne de tutuklayarak Lübnan halkıyla dayanışmamızı engeleye-mezsiniz Türkiye halkları ABD'nin çıkar bekçiliğine ortak olmayacak.

Hâlâ asker göndermekte ısrarcı olanlar AKP ve tüm işbirlikçiler kendilerimden ve evlatlarından bir ordu kurarak oraya gitsinler," denildi. ÇİLEM KAYA ANKARA