Fransa Açık’ta tek kadınlarda zafer Serena Williams’ın oldu. 33 yaşındaki raket, Lucie Safarova’yı 6-3, 6-7 ve 6-2 ile geçip kariyerinin 20’nci Grand Slam şampiyonluğunu elde etti

Zafer no: 20

Sezonun ikinci Grand Slam'i olan Fransa Açık'ta tek kadınlar finalinde gülen dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Serena Williams oldu. Rakibi 13 numara Lucie Safarova’yı 6-3, 6-7 ve 6-2’lik setlerle mağlup eden Serena, bir sene aradan sonra yine zafere ulaştı.

Geçen sene ikinci turda şok bir sonuçla Garbine Muguruza’ya elenen Serena Williams, teklerde kariyerindeki 20’nci Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

Philippe-Chatrier kortunda toplamda 2 saat 1 dakika süren maçın ikinci setinde 4-1’den geri dönüp seti ‘tie-break’te almayı başaran Safarova, güçlü rakibini zorlasa da üçüncü sette tecrübeli raketin oyuna ağırlığını koymasına engel olamadı. 28 yaşındaki raket bu sonuçla kariyerindeki ilk Grand Slam finalini kaybetmiş oldu.

Kariyerinin 20’nci Grand Slam şampiyonluğuna uzanan 33 yaşındaki Serena Williams, 19 şampiyonluğu bulunan vatandaşı Helen Wills-Moody’yi geride bıraktı ve Margaret Court’la (24), Steffi Graf’ın (22) ardından en çok Grand Slam kazanan üçüncü kadın tenisçi oldu.

FİNALİN ADI: STAN-NOVAK
Tek erkeklerde ise finalinin adı nihayet belli oldu. Yarı finalde dünya 3 numarası Andy Murray'yle karşı karşıya gelen 1 numaralı Novak Djokovic, önceki gün 4. sette yağmur nedeniyle ertelenen maçın dün oynanan devamında rakibine üstünlük kurdu ve adını finale yazdırdı. Toplamda 4 saat 9 dakika süren zorlu mücadelede Djokovic, 6-3, 6-3, 5-7, 5-7 ve 6-1'lik setlerle zafere ulaştı.

Andy Murray'yle 27. kez karşı karşıya gelen Djokovic rakibine karşı 19. galibiyetini elde etti. Djokovic toprak kortta ise durumu 3-0'a getirdi ve Murray karşısındaki büyük üstünlüğünü sürdürdü. Bu sezonki ilk Grand Slam olan Avustralya Açık'ı da kazanmayı başaran Djokovic'in rakibi Stan Wawrinka olacak. Yarı finalde Jo-Wilfried Tsonga'yı 6-3, 6-7, 7-6 ve 6-4'le geçen Wawrinka kariyerinde ilk kez Fransa Açık'ta final oynayacak.