Sloganı "Yaftalamadan Düşünün" olan Zaman gazetesi, önceki gün yaptığı haberle, sermayedarları ve hükümet yetkililerini

Sloganı "Yaftalamadan Düşünün" olan Zaman gazetesi, önceki gün yaptığı haberle, sermayedarları ve hükümet yetkililerini protesto edenleri hem "terörist" diye yaftaladı hem de hedef gösterdi.
"Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen terör örgütleri boş durmuyor" cümlesiyle başlayan haberde, "Üniversitelere el atan örgütler, gençleri tahrik ederek üst düzey bürokrat ve siyasetçileri protesto etmelerini sağlıyor" denildi.
Gazeteci-yazar Mehmet Altan ile Cengiz Çandar, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, IMF Başkanı Kahn ve son olarak geçtiğimiz hafta patron Ali Sabancı'ya yönelik gerçekleştirilen protestoların örnek verildiği haberde, bazı gençlik örgütlerinin "terör örgütleriyle ilişkisi" ifşa edilerek, gençler ihbar ediliyor. Habere daha çok heyecan katmak isteyen Zaman, haberi Ergenekon sosuna bulamayı da ihmal etmiyor. Ayrıca haberde bazı ırkçı protestolarla, solcu gençlerin eylemleri yan yana koyularak yapılan sistemli itibarsızlaştırma çabası dikkat çekiyor.
YUMURTA ERGENEKON TARZIYMIŞ!
Sermayeye ve hükümete karşı yapılan emekten yana eylemlerin meşruluğunun ve itibarının zedelenmeye çalışıldığı haberde, gençler fiilen şu ifadelerle hedef gösteriliyor: "Yine Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Mersin Üniversitesi'nde yumurtalı saldırıya uğramıştı. Saldırıyı gerçekleştiren grubun Halkevleri isimli grubun yasa dışı terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü. Yine Samsun ve İstanbul üniversitelerindeki protestolarla Halkevleri isimli yapı etkili oldu."
Haberin devamında ise "yumurta atma Ergenekon tarzı bir eylem" deniliyor.
KAHN'A AYAKKABI PROTESTOSU DA LİSTEDE
Öte yandan gazetemiz politika editörlerinden Selçuk Özbek'in IMF Başkanı Strauss- Kahn'a ayakkabı fırlatma eylemi de Zaman'ın "terör örgütü eylemleri" haberinde yer alıyor. Gazetemiz çalışanı Özbek'in yanı sıra yanında bulunan Zeynep Çatalkaya da hedef gösteriliyor. BİRGÜN
ÖDP: Yumurtadan da Ergenekon çıktı!
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen: "Sonunda yumurtadan da Ergenekon ve terör çıkarmayı başardılar! Zaman bir tür eyyamcılıkla meşru ve haklı eylemlilikleri ‘terör’ ve ‘Ergenekon’ bağlantısı içerisinde göstermeye çalışıyor. Bunu yaparak da bir gazete olmanın ötesinde ‘derin operasyonel’ görevini ifşa etmiş oluyor. Halkın her tür demokratik tepkisi Ergenekon’a oradan da teröre bağlanmaya çalışılmaktadır.

AYAKKABI BİZİM, YUMURTA DA
AKP iktidarı demokratikleşme lafzı altında cemaatçi bir diktatörlük kurma çabası içerisindedir. Zaman’ın bu haberi de iktidara yönelik bütün muhalif eylemlerin hatta söylemlerin terör kapsamına alınarak bastırılacağının bir göstergesi olarak okunmalıdır. Ancak ekmek kavgası veren işçiler, gelecekleri için mücadele eden gençler bu baskılara boyun eğmeyecektir. IMF Başkanı’na atılan ayakkabı da TEKEL işçilerine karşı iki gün boyunca örgütlü biçimde terör uygulayanların yüzüne atılan yumurtalar da bizimdir. Eğer, halkı sömürerek işsizliğe ve yoksulluğa mahkum eden zenginlerin, patronların rahatının kaçmasından korkuyorlarsa, bu yerinde bir korkudur."
Halkevleri tepkili
Zaman'ın haberinde ismi geçen Halkevleri, konuyla ilgili açıklama yaptı. Halkevlerinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Haberde, düzeltmeye değmez bozuk bir Türkçe ile, Mersin Üniversitesi'ndeki yumurtalı eylemin 'Halkevleri isimli grupla' ve Halkevleri’nin de 'yasa dışı terör örgütü' ile “bağlantılı olduğu ileri sürülmüştü' deniyor. Böyle bir iddianın 'ileri sürüldüğü'nü biz Zaman gazetesinden öğrendik. Gizli özne kullanıp kolayca yaftalama çabalarını bir kenara bırakıp açıklayın. Bu iddiayı 'kim ileri sürdü'!
Biz seçenekleri sunalım. Polis teşkilatının cemaatçi şefleri mi? Halkevleri’nden rahatsız olan hükümet üyeleriniz mi? Yoksa durumdan vazife çıkaran haber müdürleriniz mi? Ya da “eğitim muhabirliği”nden daha yukarılara terfi etmek için ceza alacağını bile bile yalan haber yapma cesaretini gösteren 'acar muhabiriniz' Hemra Köse mi? 'İleri sürüldü' yuvarlamasını bir kenara bırakın da söyleyin, ileri süren hangisi! Ya açıklarsınız ya da bize attığınızı sandığınız çamurun içinde boğulursunuz!"
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Bizim adımızı kimi ırkçı eylemlerle yan yana kullanmanız "kişi kendinden bilir işi" dedirtmektedir. Bu ülkede Zaman gazetesinin temsil ettiği tarikat, 12 Eylül terörünü alkışlayıp, kirli savaş sürecinde ırkçı şovenist histeriyi kışkıştırken ve bu hizmetleri sayesinde sayede devletin derinliklerinde büyütülürken Halkevciler faşizme karşı mücadelede bedel ödemiştir!"
Zaman'ın ilk ihbarcılığı değil
Bu hedef gösterme ve ihbar etme durumu Zaman gazetesi için yeni bir durum değil. Geçtiğimiz yıl Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası protestoları sırasına bir Zaman muhabirinin görevini unutup muhbirliğe soyunduğu haberleri tüm basında tartışılmıştı.
Söz konusu Zaman muhabiri olaylar sırasında çektiği fotoğrafları polise gösterirken görüntülenmişti.
POLİS KENDİNİ SORMUŞ
Muhabirin bu fiilinin tartışma yaratmasının ardından yaptığı açıklama ise ilginçti. Muhabir polise eylemci fotoğrafı servis etmesine ilişkin yaptığı açıklamada kendisini şu sözlerle savunmuştu: "Çektiğim fotoğraflara bakıyordum. O esnada Çevik Kuvvet polislerinden biri 'benim fotoğrafım var mı?' diyerek omzumdan fotoğraflarıma baktı. Haber tek taraflı yapılmış. Gazeteci arkadaş keşke bana da sorsaydı. Polis muhbiri olsam bunu sokak ortasında yapmam."