Zamlar geri çekilene kadar vazgeçmek yok
Doğuş Üniversitesi öğrencileri ile aileleri, yönetimi protesto etti. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

Doğuş Üniversitesi öğrencileri ve aileleri, yüzde 300’e varan zamlara karşı bir kez daha Dudullu Yerleşkesi önünde eylem yaptı. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, “Bu fahiş zamları kabul etmeyeceğimizi, öğrencilik hakkımızın elimizden alınmaya çalışıldığını defalarca tekrarladık, yine tekrarlıyoruz. Birçok öğrenci verilen bu sözler ve imzalanan sözleşmeler sebebiyle bu okulu tercih etti. Okul yönetimi bu sözünün arkasında durmayarak birçok arkadaşımızın eğitim hakkını elinden alıyor. Üniversite yönetimi günlerdir bizi oyalıyor. Eğitim haktır, tek bir arkadaşımızın dahi eğitim hakkının elinden alınması bizim için kabul edilebilir değil” denildi.

Bu sürecin sonunda zamların kabul edilmeyeceğini tam aksine öğrencilerin dayanışmasının büyüyeceği vurgulanan açıklamada, “Yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz. Okul içerisinde yaşanan gerginliklerin sorumlusu mağdur olan öğrenciler değil bu mağduriyeti devam ettiren okul yönetimidir. Sözünde durmayanlar bize hakkımızı nasıl arayacağımızı öğretmeye kalkmasın. Zamlar geri çekilene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Bizleri müşteri olarak gören bu zihniyet kaybedecek” ifadeleri kullanıldı.

Öğrenci velileri ise şunları söyledi: “Ülkemizdeki ekonomik krizin faturasını keyfi olarak çocuklarımıza yıkmak isteyen bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Doğuş Üniversitesi’nin bu hukuksuz tasarrufuna karşı görüşlerini belirtmek ve haklarını korumak için iki gündür üniversite önünde toplanan gençlerimizle görüşmeyen Üniversite Mütevelli Heyeti’nin kayıtsızlığını kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın haklı ve meşru taleplerinin yanındayız, destekliyoruz.”