2023 yeni asgari ücretin Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısında açıklanmasıyla birlikte zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek sorusu milyonlarca emekçinin gündemine oturdu. 2023 zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak ve daha fazlası haberimizde.

Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek? 2023 zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak?

2023 ara asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak açıklanmasının ardından milyonlarca emekçi zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek sorusunu gündeme getirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Peki, 2023 zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? İşte zamlı asgari ücretin ödeme tarihi.

Zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek? 

11 bin 402 lira olarak açıklanan asgari ücret yürürlülüğe girme tarihine göre Temmuz ya da Ağustos ayından itibaren ödenecek.

2023 zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak?

Yüzde 34 net artışla 11 bin 402 lira yükselen asgari ücret yürürlülüğe girme tarihine göre Temmuz ya da Ağustos ayında emekçilerin hesaplarına yatmaya başlayacak.

Mevcut asgari ücret tutarı

2022 Aralıkla beraber yürürlüğe giren mevcut asgari ücret tutarı aylık brüt 10 bin 8 lira iken net 8 bin 506 lira 80 kuruştur.

Asgari ücret nasıl belirlenir?

Asgari ücret işçi, işveren ve mevcut hükümetten beşer temsilcinin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir. Komisyon toplantıları sonucunda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri kendi aralarında oy çoğunluğuna dayalı bir şekilde yeni asgari ücreti açıklar.