'Zehirli ayakkabı' skandalı büyüyor

Çin'den getirilen 33 bin zehirli madde içerdiği tespit edilen ayakkabıların imhaya giderken değiştirilmesinin ve zehirlilerin kabolmasının ardından, Esra Keyfer isimli genç kadının, kanserojen madde içerdiği belirtilen ayakkabılardan aldığı iddia edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Keyfer söz konusu ayakkabıyı, bir çok markayı bünyesinde satan bir mağazadan aldığını ifade ederek “Bu ayakkabıyı geçtiğimiz temmuz ayında aldım. Yağmur yağdığında ayaklarımda kızarıklıklar oluşmaya başladı. Ayakkabıdaki boyanın aktığını düşünüyorum. Bir süre giymedim. Geçtiğimiz eylülde yine giydim. Ayağımda kızarılık ve morarma oldu. En son bir hafta önce yine giydim ve bir günde ayaklarımda kazırlık, morarma ve su toplama oluştu. O gece sabaha kadar acıdan uyuyamadım. Hastaneye gittim. Doktor  bana bu durumun, ayakkabılardan kaynaklandığını düşündüğünü, laboratuvarda baktırmam gerektiğini söyledi. Daha sonra ilaç filan verildi. Ama ayaklarımdaki sorun devam etti. Daha sonra başka bir doktora gitti. O doktor da ayakkabılarımı laboratuvarda inceletmemi söyledi. Şimdi ayakkabıları inceleteceğiz” dedi.

ZEHİRLİ AYAKKABI SORUŞTURMASINA İKİ MÜFETTİŞ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eskileriyle değiştirilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 müfettiş görevlendirdi.

BAKANLIK, ZEHİRLİ AYAKKABILARIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, zehirli olduğu belirtilen ayakkabıların marka ve modellerinin görsellerini yayınladı.
Söz konusu ayakkabılara ilişkin görsellerin, tüketicileri bilgilendirmek amacı ile kamuoyu ile paylaşıldığına işaret edilerek, "Söz konusu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerimiz Bakanlığımız www.tuketici.gov.tr adresindeki 'Tüketici Şikayetleri' linkinden veya Alo 175 Tüketici Şikayet Hattı'ndan Bakanlığımıza şikayette bulunabilirler. Bakanlığımızın konuya ilişkin denetimleri yoğun olarak devam etmekte olup, denetimler hızla sonuçlandırılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

***

BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli piyasaya binlerce zehirli ayakkabı sürüldüğü iddialarını doğrulayarak "Maalesef bu eşya iç piyasaya satılmış görünüyor. Ne kadarı piyasaya sürüldü ona bilemiyoruz. Bazı marka isimleri var ama aynı markanın sağlıklı ürünleri de var. Marka ismi belirtmek sıkıntı yaratabilir. Ayakkabılarla ilgili yoğun bir şekilde raftan ürün numunesi alarak çalışma yapıyoruz. İmha edilmesi gereken 33 bin çift ayakkabı var" açıklamalarında bulunmuştu.