Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatının 17. gününde basın toplantısı düzenleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir” dedi.

Zelenski’den basın toplantısı: ‘Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, başkanlık ofisinde basın toplantısı düzenledi.

Savaşın başlamasından bu yana, düşmanın 31 tabur-taktik grubu etkisiz bırakıldı” diyen Zelenski, “Düşman, Kiev'e ancak hepimizi yok etmesi halinde girebilir” ifadelerini kullandı.

Zelenski, “Rusya Ukrayna'da eşi görülmemiş kayıp yaşadı. Bu, Rus ordusuna on yıllardır vurulan en büyük darbedir” ifadelerini de kullandı.

Ukrayna'nın güneyindeki Melitopol kentinin belediye başkanı Ivan Fedorov'un kaçırılmasıyla ilgili de konuşan Zelenskiy, "Moskova ile konuşan tüm dünya liderlerine sesleniyoruz. Fransa, Almanya, İsrail ve diğerleri. Rus güçlerince kaçırılan Federov derhal serbest bırakılmalı" dedi. Zelenskiy, Rusya'ya Mariupol'daki tahliyelerin devam etmesi için varılan geçici ateşkese uyma çağrısında da bulundu.

Zelenski, "NATO içerisinde bizi üyeliğe kabul etmekle ilgili bir fikir birliği göremiyorum. Batı, barış müzakeresine yeterince dahil olmadı" ifadesini kullandı. Zelenski, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerde karşılıklı ültimatomlar yerine somut konuların konuşulmaya başlandığını belirtti.