Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, koronavirüs salgınına yönelik, rahatlamak için çok erken olduğunu ve 20 Nisan’da pik seviyesini beklediklerini kaydetti. Zelenskiy, Çernobil bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin ise, “Çernobil faciasından aldığımız dersi hatırlıyoruz” dedi

Zelenskiy'den koronavirüsle mücadelede 20 Nisan uyarısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüsle yapılan mücadeleye ve Ukrayna’nın Çernobil bölgesinde çıkan orman yangınına değindi.

‘20 NİSAN TARİHİNDE PİK BEKLİYORUZ’

Koronavirüsle verilen mücadeleye ilişkin konuşan Zelenskiy, “Rahatlayıp gevşemek için henüz çok erken. İtalya ve İspanya epideminin pik seviyelerinden geçiyorlar ya da geçtiler. Ancak Ukrayna’da bu kritik seviye henüz önümüzde. 20 Nisan tarihlerinde pik seviyesini bekliyoruz. O yüzden yaklaşan Paskalya Bayramı’nda herkesin evinde olması gerekecek. Önümüzdeki günlerde 3 uçak dolusu tıbbi yardım gelecek. Önümüzdeki hafta ise 8 uçak daha bekliyoruz” diye konuştu.

'ÇERNOBİL FACİASINDA ALDIĞIMIZ DERSİ HATIRLIYORUZ'

Çernobil’deki yangına da değinen Zelenskiy, “Acil durumlar servisinden her gün bilgi alıyoruz. Aldığımız son bilgilere göre yangın söndürülmüştür ve Ukrayna polisi buna sebep olan kişileri gözaltına almıştır. Suçlular en ağır şekilde bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır. Paniğe gerek yok. Radyasyon seviyesi normal düzeyde. Çernobil’de 26 Nisan 1986 tarihinde aldığımız dersleri hatırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA