Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde milletvekillerine sunum yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın’da KYK yurdunda yaşamını yitiren Zeren’in ölümüne gösterilen tepkiyi, “Siyasi rant amaçlı provokasyon” olarak nitelendirdi. Bakan Bak, Zeren’in ölümüne neden olan asansörün, faciadan dokuz gün önce bakım gördüğünü iddia etti.

Zeren’in ölümüne tepki “provokasyon” oldu

Mustafa BİLDİRCİN

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığın 2024 yılı bütçe teklifi görüşmelerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı. Aydın’da KYK yurdunda yaşanan asansör faciasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın ölümüyle ilgili de konuşan Bak, asansörün bakım ve kontrolünün yapıldığını savundu.

Bakanlığa bağlı tüm tesislerde her ay periyodik bakımlar yapıldığını ifada eden Bak, Zeren’in yaşamını yitirmesine neden olan facianın yaşandığı asansörün son bakım tarihinin ise 16 Ekim olduğunu bildirdi.  Asansörün bakımlarının yapıldığına yönelik tüm bilgi ve belgelerin mevcut olduğunu belirten Bak, “Olay artık adli makamlardadır” dedi. 

SİYASİ RANT

Bakan Bak, Zeren’in ölümünün kamuoyunda yarattığı infialin ardından gösterilen tepkileri de “Provokasyon” olarak değerlendirdi. Bak, ihmaller zincirinin ardından üç kat aşağıya kayan KYK yurdu asansöründe yaşananların siyasi rant devşirmek amaçlı suiistimal edildiğini de öne sürdü. Gençlik ve Spor Bakanı Bak’ın sözlerine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. 

KARANLIK TUZAKLAR

Bak öte yandan, Zeren’in babasının, “Devlet çocuğuma bakamadı” sözlerini yok sayarak, şunları kaydetti:

“Ailemizi ziyaret ettik, acımızı paylaştık. Ailemizin bu olayın provoke edilmemesi yönünde bir beyanı var. Zeren kızımızın babası Akın Bey’in sözlerini ve ricasını ayniyle paylaşmak istiyorum, ‘Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz. Yurtlardaki kardeşlerime, abileri olarak sesleniyorum kötü insanların emellerine alet olmasınlar.’ Sorumlular adalet önünde mutlaka hesap verecektir arkadaşlar. Böyle bir acıyı kimsenin kötü emellerine alet etmesine izin vermeyeceğiz. Karanlık tuzaklarına öğrencilerimizi çekmeye çalışanlar da asla muvaffak olamayacaklar.”