CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı'nın, sosyal medya üzerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeniden yargılandığı dava, pandemi şartları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Dava sonrası açıklama yapan Akatlı, "Özgür, demokratik, çağdaş ve laik bir Türkiye için mücadelemi sürdürüyorum. Mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

Zeynep Altıok Akatlı'nın 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası ertelendi

AYCAN KARADAĞ

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yeniden hâkim karşısına çıktı. Akatlı'nın sosyal medya üzerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmesinin ardından, 20 gün sonra aynı suçlama ile yeni bir dava açıldı. Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, pandemi şartları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM üyeleri Umut Akdoğan, Devrim Barış Çelik, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da hazır bulundu.

Duruşma sonrası açıklama yapan Zeynep Altıok, “İfade özgürlüğünün, haber alma özgürlüğünün, her türlü eleştiri hakkının yasaklandığı, baskılandığı bir süreçteyiz. Vatandaşlar en ufak bir itirazını dile getirdiğinde, Cumhurbaşkanına hakaret, iktidara eleştiriden yargılandığı bir hale geldi. Ben de bu vatandaşlardan biriyim. İnsan hakları savunucuyum. Hak savunusuyum. Kendim için değil tüm yurttaşlar için mücadele ediyorum. Bu yüzden özgür, demokratik, çağdaş ve laik bir Türkiye için mücadelemi sürdürüyorum. Mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. Yargılandığım paylaşımlar tamamen siyasi eleştirimizi dile getirdiğim, asla hakaret içermeyen paylaşımlar. Bu yüzden dile getirmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Bugün dayanışma için bir aradayız. Ülkedeki hukuk düzenine reform getireceğini söyleyenler, özgürlükleri genişleteceklerini söyleyenler sadece kendilerini eleştirdikleri için yargılama kararı veriyorlar. Çağdaş demokraside Cumhurbaşkanına hakaret diye bir suç olamaz. Çağdaş bir demokraside partili bir Cumhurbaşkanı olamaz. Bunlar bizi yıldıramaz. Zeynep Hanım’ın bu davadan aklanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.