Muğla Milas’ın Aslankaya köyünde yapılması planlanan taşocağının bilirkişi keşfi yapıldı. Bölge halkı, “Zeytinliklerimize ve ceviz ağaçlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Zeytine taş döktürmeyiz
Fotoğraf: Evrensel

Haber Merkezi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Aslanyaka köyünde yapılması planlanan taşocağına karşı köylülerin mücadelesi devam ediyor. Taşocağı ruhsatına karşı açılan davanın bilirkişi keşfi dün yapıldı. Akbelen Ormanı için direnen İkizköylüler, dernekler ve siyasi partiler de Aslanyaka köyüne gelerek yurttaşların mücadelesine destek verdi. Evrensel’in haberine göre, köylüler zeytinlik alanlarına, incir ve ceviz ağaçlarına sahip çıktıklarını ifade ederek, taşocağı istemediklerini belirtti.

Köyün yakınlarında zaten taşocağı olduğunu söyleyen köylülerden Mesude Şimşek, “Zeytinlik alanım taşocağına çok yakın. Atılan dinamitler yüzünden sularımız günden güne azalmakta, oluşan tozlardan dolayı zeytinlerimizin verimi düşmekte. Bu yüzden taşocağı istemiyoruz” dedi.

Köylülerden M. Polat ise “Ekili alanlar tozdan etkileniyor. Zeytinlik alanla çevrili yeden ruhsat almışlar. Bu taşocağının açılmaması için tepkimizi gösteriyoruz” diye ekledi.

Fatma Şimşek de "Doğal yaşam alanlarımızı korumak için taşocağı istemiyoruz. Öncelik bizler için halkın sağlığı, çevremizin güzelliği ve temiz bir atmosferdir" dedi. Çevrede taşocaklarının olduğunu ve yapılması planlanan taşocağının da tarım arazilerine yakın olduğunu söyleyen Nedim Meşelik, “Dikili ceviz, incir, zeytin ağaçları bulunmaktadır. Burada meydana gelecek tozlar ağaçlarımıza zarar veriyorlar. Yaşam alanlarımızda kirlenme olacağını düşünmekteyim. Halkın ve çevrenin nefes alacak alanı kalmayacak. Sağlıklı yaşamak istiyoruz. Kirli, tozlu bir havayı solumak istemiyoruz. Bilindiği gibi kirli ve tozlu hava insan sağlığına olumsuz etki etmektedir. Bu yüzden bu taşocağının açılmasını istemiyoruz” diye konuştu.