Zidane farkı: 3,5 senede 11 kupa

Spor Servisi

La Liga’da bitime bir hafta kala şampiyonluğa ulaşan taraf Real Madrid oldu. Eflatun-beyazlılarlılar tarihinin 34’üncü lig şampiyonluğunu kazanırken ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı toplam kupa sayısını 91 yaptı. Real Madrid’in Teknik Direktörü Zinedine Zidane ise takımın başında yer aldığı 3,5 senede 11’inci kupasını kazandı. Real Madrid tarihinin en başarılı teknik direktörü Miguel Munoz, 15 senede 14 kupa kazanmıştı.

‘LİG DAHA ZORLU’

Eflatun-beyazlıların kutlamasında açıklamalarda bulunan Zidane, İspanyol televizyonuna yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak her zaman ayrı ve özel ama La Liga şampiyonu olmak mükemmel bir şey. Çünkü İspanyol ligi çok zorlu, büyük bir mücadele gerektiriyor. Lig daha zorlu" diye konuştu. Futbolcularını kutlayan, büyük bir heyecan ve gurur duyduğunu ifade eden başarılı teknik direktör, "Profesyonel kariyerim açısından benim için bugün en iyi günlerden biri. Karantina döneminden sonra futbola geri dönüp kupayı kazanmak inanılmaz" dedi.

Takım kaptanı Sergio Ramos da Zidane'a övgüler yağdırdı. 209 , maçta 11 kupa kazanan ve her 19 maça bir kupa gibi inanılmaz bir ortalamaya imza atan Fransız teknik direktör için ‘eşsiz’ diyen Ramos, “Ona ve çalışma yöntemine güveniyoruz. Fark yaratan bir isim ve oyuncular olarak ona inanıyoruz. Umarız burada uzun yılar kalır” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK MUTLUYUM’

Şampiyonluğun; çalışmanın, sürekliliğin ve dengenin bir ödülü olduğunu savunan 34 yaşındaki defans oyuncusu sözlerini şu sözlerle noktaladı: "Tüm ithamlara karşın büyük bir başarı yakaladık. Doğru ve sıkı çalışmanın ödülü. Üst üste 10 maçı da kazanmanın bir çok faktörü vardı. Her şeyi kazanmamız gereken tipik bir sezondu. Ancak iyi başlayamadık. Başlardaki hataları kafamızdan atamadık ve bunun etkisini yaşadık. Maçlar kolay kazanılamazdı. 34 maç oynadık ve şimdi Real Madrid'deki 5. şampiyonluğum. Çok mutluyum."

Bu arada kulübün çağrısı ve Madrid Belediyesi’nin önlemleriyle alışık olunan Real Madrid taraftarlarının Cibeles Meydanı'ndaki kupa kutlaması bu kez olmadı. Meydanın çevresinde görevlendirilen 300 kadar polis memuru, çok az sayıda da olsa Cibeles'e yaklaşmaya çalışan taraftarların toplanmasını önledi.

MESSI: DAHA İYİ OLMALIYIZ

Diğer yandan lig liderliğini 30'uncu haftada Real Madrid'e kaptıran ve bugün de sahasında Osasuna'ya 2-0 yenilen Barcelona'da morallerin oldukça bozuk olduğu gözlendi. Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Öz eleştiri yapmak zorundayız. Ama toplu bir öz eleştiri. Bu şekilde Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayız" dedi. Messi, "Ligi bu şekilde sonlandırmak istemiyorduk ama yıl içinde olan her şeyin bunda payı var. Zayıf bir takımız. Maçlar arzulu ve baskılı futbolla kazanılıyor. Kaybetmememiz gereken çok puan kaybettik. İstikrarsızdık." değerlendirmesini yaptı.

Şampiyonlar Ligi son 16'lar rövanş maçıyla ilgili "Bu şekilde oynarsak Napoli'ye kaybederiz." diyen Messi, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelecek için çok kötü bir imaj bıraktık. Bu şekilde oynayarak hiçbir yere varamayız. Çok fazla şey değiştirmek gerekiyor. Biraz nefes alıp Şampiyonlar Ligi'ni düşünmeliyiz. Öz eleştiri yapmalıyız ve rakip iyi olduğu için kaybettiğimizi düşünmemeliyiz.”