Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu'yu tanıştıran Aliye Uzun, silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Uzun'un hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

Zindaşti ile Burhan Kuzu'yu tanıştıran Aliye Uzun'a silahlı saldırı
Aliye Uzun, Burhan Kuzu'nun solunda oturuyor.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile AKP'nin kurucularından ve 1 Kasım 2020'de hayatını kaybeden eski milletvekili Burhan Kuzu'yu tanıştırdığını söyleyen eski AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun silahlı saldırıya uğradı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Aliye Uzun'a Suadiye’de yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahla ateş edildi.

Saldırıdan kaçmaya çalışan Aliye Uzun diz kapağından vuruldu. Saldırgan olay yerinden kaçarken hastaneye kaldırılan Uzun’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

"SEVGİLİMİN EŞİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM"

Aliye Uzun, emniyetteki ilk ifadesinde saldırının sevgilisi B.V.'nin eşi S.V. tarafından azmettirildiğini söyledi. Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre Aliye Uzun, güvenlik güçleriyle yaptığı ilk görüşmede B.V. adlı bir iş insanıyla ilişkisi olduğunu belirtti. B.V.'nin evli olduğunu söyleyen Uzun, eşi S.V.'nin kendisini tehdit ettiğini ifade etti. Güvenlik güçlerine bilgi veren Uzun, saldırının B.V.'nin eşi S.V. tarafından azmettirildiğini ileri sürdü.

Güvenlik güçlerinin araştırmaları sonucu, saldırganı motosikletli bir kişinin getirdiği ve saldırıdan sonra birlikte uzaklaştıkları tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Aliye Uzun, Zindaşti ve Burhan Kuzu'nun birlikte çektirdiği fotoğraflarda yer alıyordu. Zindaşti'yle bir dönem 'flörtleştiklerini' anlatan Aliye Uzun'un iktidarın önde gelen isimleriyle olan yakın ilişkileri de dikkat çekmişti.

Zindaşti ve Kuzu'yu tanıştırdığını belirten Uzun, “Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim” demişti.

Zindaşti'den kendisini tehdit ettiği için şikayetçi olduğunu söyleyen Uzun, “Zindaşti'yi ilk deşifre eden kişi benim” ifadelerini kullanmıştı.

Zindaşti'yi tanımadığını savunan Burhan Kuzu ise söz konusu fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından Zindaşti'nin kendisinden vatandaşlık almak için yardım istediğini açıklamıştı.