İstanbul Kadıköy'de Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan'ın öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Davada ilk kez hakim karşısına çıkan şüpheliler Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Mehmet Çakır ve Engin Abdioğlu'nun "kasten öldürme" suçundan ikişer kez müebbet hapse çarptırılması, diğer sanıkların ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve yardım etme" suçundan değişen sürelerde hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Aslan cinayetinde tutuklulardan 1'i serbest

İstanbul Kadıköy'de bir restoranda çıkan ve Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Aslan'ın öldürüldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya duruşmaya, tutuklu sanıklar Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Caner Koç ve Mehmet Çakır, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıkların bulundukları şehirden SEGBİS ile katıldığı duruşmada, taraf avukatları da hazır bulundu.

SANIK ÇAKIR: BANDIRMALIOĞLU ATEŞ AÇTI

Duruşmada söz alan, tutuklu sanıklardan Ayhan Çakır, ağabeyi olan sanık Fuat Çakır ile olay günü yemek yemek üzere buluştuklarını belirterek, ağabeyinin misafiri olan sanık Caner Koç ve Koç'un davetlisi olan maktuller Ziya Bandırmalıoğlu ile Şahin Aslan''ın da sonradan restorana geldiğini öne sürdü.

Daha önce tanımadığı bu kişilerle yemek yerken Bandırmalıoğlu'nun tabancasını çıkarıp ateş etmeye çalıştığını savunan Çakır, "Ben de 'dur yapma' dedim. Bu sırada ağabeyim maktulün eline doğru hamle yapınca silah havaya doğru bir iki el patladı. Silahın ateş alması üzerine ben ve abim yaralandık" dedi.

Ayhan Çakır, bunun üzerine silahla ateş ettiğini belirterek, maktul Şahin Arslan'ın da kendisini hedef aldığını görünce ona doğru ateş açtığını ileri sürdü. Sanık Çakır, "Mehmet Çakır bizim vurulduğumuzu görünce hem bizi hem kendisini korumak için ateş etmiştir. Engin Abdioğlu da ateş etmiş olabilir. Ancak ben bizzat görmedim. Caner Koç'u ateş ederken görmedim. Üzerime atılı suç örgütüne üye olma suçunu kabul etmiyorum." diye konuştu.

“BANDIRMAOĞLU İLE ARAMIZDA HUSUMET YOK”

Fuat Çakır ise restoranda yemek yerken Caner Koç'un cep telefonu ile aradığı Ziya Bandırmalıoğlu'nun konum isteyerek yanlarına geldiğini ifade etti. Bandırmalıoğlu ile aralarında husumet bulunmadığını iddia eden Fuat Çakır, masaya geldikten sonra agresif konuşmalarından rahatsız olduğu Bandırmalıoğlu'nu uyardığını belirtti.

Fuat Çakır, masadakilerin ortamı yumuşatmaya çalıştığı sırada ayağa kalkıp belinden silahını çıkaran Bandırmalıoğlu'nu tutmaya çalıştığını ileri sürerek, silahın ateş alması nedeniyle yaralandığını anlattı. Silahın ateş almaya devam etmesi üzerine namluyu maktule doğru çevirdiğini belirten Fuat Çakır, silahın 1-2 el daha patladığını ve maktulün yaralanarak yere düştüğünü söyledi.

Bandırmalıoğlu'nun silahını aldıktan sonra diğer maktul Aslan'ın kendisine doğru ateş açtığını gördüğünü öne süren Fuat Çakır, kendisini savunmak zorunda kaldığı için masayı kendisine siper alarak Aslan'a doğru ateş ettiğini iddia etti.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Çakır da ilk ateş açan kişinin Bandırmalıoğlu olduğunu belirterek, kendisini kimin vurduğunu bilmediği için maktullere doğru ateş ettiğini savundu.

Diğer tutuklu sanık Caner Koç da üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

TUTUKLU SANIK KOÇ TAHLİYE EDİLDİ

Ölen Ziya Bandırmalıoğlu'nun oğlu Mustafa Bandırmalıoğlu ise sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Koç'un, tutuklulukta geçirdiği süre, üzerine atılı suçun vasıf ve niteliği ile dosyada mevcut delil durumunun toplanmış olmasını dikkate alarak tahliyesine hükmetti.

Heyet ayrıca, firari sanık Engin Abdioğlu hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 21 Aralık 2021'de Kadıköy'de bir restoranda çıkan silahlı çatışmada Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan’ın hayatını kaybettiği, Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Mehmet Çakır ve Mehmet Öksüz’ün yaralandığı belirtiliyor.

Olay yerinden kaçtıkları tespit edilen Mert Muhammet Beyoğlu, İbrahim Baltacı ve Caner Koç’un emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalandığı belirtilen iddianamede, Engin Abdioğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ifade ediliyor. Bandırmalıoğlu ve Aslan'ın ölümü nedeniyle yargılanan şüpheliler Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Mehmet Çakır ve Engin Abdioğlu'nun "kasten öldürme" suçundan ikişer kez müebbet hapsi isteniyor.

Fuat Çakır'ın ayrıca "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplam 15 yıla kadar hapsi istenirken, diğer sanıkların "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve yardım etme" suçundan değişen sürelerde hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Kadıköy'de bulunan lüks restoranda 20 Aralık günü akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Susurluk davası hükümlüsü eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve emekli polis memuru Şahin Aslan hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı. Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 4'ü tutuklu 8 kişi hakkında "kasten öldürme", "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından dava açıldı.

(ANKA)