Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci dönemde liselerde tek sınav yapılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, YKS ve LGS'nin ertelenmesine ilişkin herhangi bir kararın söz konusu olmadığını da ifade etti.

Ziya Selçuk: ikinci dönemde liselerde tek sınav yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde ikinci dönem tek sınav olacağını duyurdu. Selçuk, LGS ve YKS ile ilgili ise "Ertelenmesine ilişkin herhangi bir karar verilmedi, belirlenen tarihlerde yapılacak" dedi. Selçuk, tam kapanmada öğretmenlerin okula gitmeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber canlı yayınında yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lise sınavlarıyla ilgili Selçuk, “17 Mayıs’tan sonra şu an için verilmiş bir karar yok. Aynı şekilde devam edeceğiz. Temel eğitime ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde yüzde 40’a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak” ifadelerini kullandı.

'YKS VE LGS'NİN ERTELENMESİNE DAİR BİR KARARIMIZ YOK'

Öğrencilerin merakla beklediği YKS ve LGS sınavlarıyla ilgili de Bakan Selçuk, “Öğrencilerimizin yarısına yakını sınavların zamanında yapılmasını istiyor, bir kısmı da ‘biraz daha erteleyin’ diyor. Bizim şu anda bunların ertelenmesine dair bir kararımız söz konusu değil. YKS ve LGS belirlenen tarihlerde yapılacak” diye konuştu.

'OKULLAR 2 TEMMUZ'A KADAR AÇIK OLACAK'

Okulların 2 Temmuz’a kadar açık olacağını bildiren Selçuk, "Karneler de bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz" ifadelerini kullandı.