Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "“Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım." açıklamasında bulundu.

Ziya Selçuk'tan okulların açılmasına ilişkin uyarı

Hükümetin halk sağlığı yerine ekonomik kaygılarla başlattığı ‘normalleşme’ sürecinde vakalar artış göstermeye devam ediyor. 1 Haziran'da 827 olan günlük vaka sayısı dün bin 178 olarak açıklandı.

Vaka sayılarının artışa geçmesiyle okulların açılacak olması tartışma yaratmaya devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "“Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım." açıklamasında bulundu.

Selçuk'un sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"“Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım."