Ziyan AKP’den sorulur

BirGün ANKARA

Koronavirüs salgınına karşı borç içerisinde olan vatandaşların talebi sonucu, 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nda değişiklik yaparak borçlarda yapılandırmanın önünü açan AKP, buradan da şirketlere kazanç yolunu açtı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapılandırma kanununun tanıtımı için afiş bastırma ve kargo ile çeşitli kentlere gönderme işlemini, kamudan daha önce onlarca iş alan şirkete, 1 milyon 551 bin TL bedelle verdi.


Kamuya ait borçların yapılandırılmasına ilişkin kanunu Haziran ayında TBMM’den geçiren ancak borç batağındaki halkın ilgisini çekemeyen AKP, değişiklikleri anlatan afiş bastırılmasına ve bunların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ofislerinde halkla paylaşılmasına karar verdi. Bu kapsamda Temmuz ayında, Kamu İhale Kanunu’nun istisna hükümleri kullanılarak bir ihale ilanı açıldı.

“Savaş, salgın hastalık, acil ve özellikli işler için” uygulanması öngörülen “21-b yöntemiyle” gerçekleştirilen ihaleyi, 1 milyon 551 bin TL bedelle TURVEB isimli şirket aldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN TRT’YE ONLARCA İŞ

Öncelikli işi, organizasyon düzenlemek olan TURVEB şirketi, kamudan aldığı işlerle tanınıyor. TURVEB'in daha önce ihale aldığı kamu kurumları arasında, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, ASELSAN, TURKSAT, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve TRT de bulunuyor.