Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor’la 2-2 berabere kalarak zirveyi Beşiktaş’a kaptırdı. 60 dakika boyunca 10 kişi oynayan Kanarya’nın golleri Gökhan Gönül ve Alper Potuk’dan geldi

Zorladı, yıkamadı

METİN AKTAŞOĞLU - @metinaktasoglu

John Chibuike’nin kırmızı kart cezası bir sene ertelendi. Niye? Bilmiyoruz. Bu saçma uygulama çok tartışılacak (zaten tartışılıyor da tartışmaların dozu artacak diyelim) ama bir düzenleme yapılır mı onu da bilmiyoruz.

Zaten muallak ve doğaçlama bir doğası olan, adil bir sonuç alacağınızı garanti etmeyen bir oyun yapısıyla bu güne kadar gelen futbolun; domestik kural koyucuları ve asayiş düzenleyicileri organizasyonda muallak noktalar bı-ra-ka-maz!

Lakin burası Türkiye. Şöyle bir geçmişe dönün isterseniz. “Yahu bu da olmaz” dediğimiz kaç şeyle yaşamaya alıştık veya olacağına inanmadığımız kaç şey geldi bu ülkenin başına? Burada her şey olur anam. Sıkıntı yok.
Asıl sıkıntı sahada. Aykut Kocaman döneminden beri dillendirilen şekilde sarı-lacivertliler “deplasmanda kırılgan” ve bunun çözümü nedir kimse bilmiyor. Belki de yoktur. Deplasmanda zorlanabilir takımlar ama Üç Büyükler’in kaybederken dahi kötü oynamaya hakkı yok. Fenerbahçe’nin deplasmanda Gaziantepspor’a konuk olduğu maçta Vitor Pereira’nın talebelerini iyi veya kötü olarak değerlendirmek doğru olmaz zira müsabakanın akışı buna izin vermedi.

6’da Demba Camara’nın golüyle ev sahibi öne geçti, 30’da Hasan Ali Kaldırım atılınca Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. İlk gol için birkaç insanla konuştum ancak sadece kafamı karıştırdılar! Kesin bir şey söylemek zor ancak Hasan Ali Kaldırım’a verilen kırmızı kartın doğru olduğunu düşünüyorum. Neyse... Çok yoğun, stresli bir maç izleyeceğimiz kesindi. Öyle de oldu. 49’da Gökhan Gönül cevap verse de Diego ceza sahasında elle oynayınca Muhammet Demir 54’te penaltı noktasından yeniden takımını öne geçirdi: 2-1. Buna da değinelim; penaltı doğru karar. Bu gole cevap 65’te Alper Potuk’tan geldi ve 2-2’lik skorla taraflar puanları paylaştı, Fenerbahçe liderlik koltuğundan inmiş oldu. Hakem çok tartışılacaktır, çok yaygara kopacaktır ve bu çok doğal. Kaotik bir maç oldu, çok fazla kritik karar anı vardı ve müsabaka dönmedi. Hakemin skandal bir yönetimi yoktu, çok net. Futbola dönelim biz en iyisi bundan sonra geleceğe umutla bakın, en azından İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan kurtuldu futbolumuz ve Trabzonspor.