“Her şeyden önce tekzip metnindeki eleştirilerin aksine haberin oluşum sürecinde adı geçen iki partiden de isimlerle görüşüldüğünü ve benzer sorular sorulup yanıtlar alındığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”

Zorunlu açıklama: TİP’in gazetemize yönelik tekzibi hakkında

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birine giderken başta ittifaklar arası ilişkiler olmak üzere her türlü siyasal gelişme ve bu bağlamda yapılan haberler kamuoyunun dikkatini çekiyor. Bugün gazetemizde ve internet sitemizde yayımlanan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim tavrına ilişkin “Aday bu ay belli olacak” başlıklı haberimizdeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında yapılan temaslara dair bölüm de benzer bir ilgi gördü; TİP, haber üzerine bir tekzip metni yayımladı.

Her şeyden önce tekzip metnindeki eleştirilerin aksine haberin oluşum sürecinde adı geçen iki partiden de isimlerle görüşüldüğünü ve benzer sorular sorulup yanıtlar alındığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Üstelik haber takibinin Meclis’te görev yapan bir grup gazeteciyle birlikte yapıldığını da özellikle belirtiriz.

Kuşkusuz yaptığımız haberlerimizi ve haber dilimizi, tüm okurlarımız gibi TİP’li yetkililer ve yurttaşların da eleştirmeye hakkı var; dostça eleştirileri dikkate alıyoruz. Bununla birlikte TİP Genel Merkezi tarafından yayımlanan tekzip metninde gazetemize yönelik kullanılan dili sorunlu bulduğumuzu belirtmek isteriz. Aynı şekilde bazı sosyal medya paylaşımlarında da gazetemize yönelik kullanılan üslubu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Saygılarımızla…

BirGün