Zorunlu din dersini kaldırın

Haber Merkezi

SOL Parti Anayasa Mahkemesi’nin geçen günlerde zorunlu din dersine ilişkin hak ihlali kararı vermesinin ardından açıklama yaptı.

Zorunlu din dersinin 12 Eylül Darbesi’nden bugünün karanlığına gelinen noktada döşenen taşlardan biri olduğu belirtilen açıklamada, “Okullarda ayrımcılığa ve dini baskıya yol açan zorunlu din dersleri kaldırılmalı, eğitim tüm dinsel içeriklerden arındırılmalıdır” denildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“12 Eylül cuntasının, toplumdaki devrimci ve aydınlanmacı dalgayı kırarak itaat ve tefekkürü yaymak üzere hayata geçirdiği zorunlu din dersi uygulaması bugünkü karanlığın taşlarını döşeyen adımlardan birisidir.

Din eğitim ve öğrenimi bir zorunluluk olarak dayatılamaz. AKP iktidarı sadece zorunlu din dersleriyle değil Ortaöğretim kurumlarında seçmeli olarak okutulan Peygamberin Hayatı, İslam Tarihi gibi dersleri adeta zorunlu hale getirilmiştir. Okulların İmam Hatipleştirilmesinden tarikat ve cemaatlerin okullarda etkin kılınmasına varan bir dizi gerici uygulama öğrencilere dayatılmaktadır.

Laik ve bilimsel eğitim mücadelesinde zorunlu din derslerinin kaldırılması için AYM kararının uygulanmasının takipçisi olacağız.”