“Otobüse bineceksin, trene, ge..”

 “Otobüse bineceksin, trene, ge..”
“Aman şekerim bir kötü kokuyor ki içerileri.. Leş, leş..”
“Şimdi vatandaşın..”
“Hele o minibüslerin içi, dayanılır gibi değil.. O ter kokusu.. Aman yani..”
“Yani vatandaş..”
“Yıkanmıyorlar şekerim.. Bizim millet pis..”
“Dur bir hele, kesip durma da sözümü, ben de konuşayım.. Va..”
“Bunlar böyleyse, hani evinde suyun var hiç değilse.. Şu çadırlarda yaşayan Çingenelere ne demeli?.. Ne zaman nerde yıkanır bu insanlar?.. Ama duydun mu haberi?..”
Bilmez miyim: “Roman Çalıştayı Genel Koordinatörü AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu Çaybaşı'da romanları ziyaret edip TOKİ'nin yapacağı konutlar hakkında müjdeli haber verdi. Koyuncu, "Konutlara aylık 100 lira taksitle sahip olunacak!” dedi.  Buluşmada ayrıca 12 Eylül tarihinde referandumla halkın oylamasına sunulacak olan anayasa için destek çağrısında bulundu.”  Bundan sonra görüşmeyeceğim bu sinirli adamla konuşmama tanık bizim ufaklık soruyor usulden: “TOKİ de ne, oyuncak mı?”  Vay ufaklık üstüne bastın!  “Oyuncak ev dağıtmışlar işte?”  “Oyuncaktan ev mi?”  “Mini minnacık ama kötü bir oyuncak; bozuk, çarpık çurpuk.. Bak ufaklık, basında şunlar çıktı ayrıca bu konuda:  “200 Evler Mahallesi Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında, 2,5 yıl önce evleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan ve kendilerine sahip oldukları arazi karşılığında TOKİ'nin yaptığı konutlardan daire verilen Romanlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tazminat davası açmaya hazırlanıyorlar. TOKİ’nin yapımını üstlendiği 264 konuta yerleştirilen Romanlara, elektik ve suyun da bedava olacağı söylendi. Fakat aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen konutlara elektrik ve su aboneliği verilmezken, Samsun Büyükşehir Belediyesi, çoğu ilkokul mezunu bile olmayan Romanlara konut taksitlerini ödemedikleri gerekçesi ile alacak davası açarak, TOKİ’nin yaptırdığı konutları boşaltmasını istedi. Avukat Suna Coşkun, TOKİ tarafından yapılan konutların 65 metrekare olması gerekirken 50 metrekare olarak inşa edildiğini, 4-5 kişilik aileler şeklinde yaşayan romanların konutlara adeta hapsedildiğine dikkat çekti. Yapılan konutlarda inşaat malzemelerinin kalitesiz olduğunu ifade eden Coşkun, “TOKİ'nin yaptığı standart binalarla, burada yapılan binalar arasında yüzde 100 oranında fark var. Konutların yapımında kalitesiz malzeme kullanıldığı için bütün banyo ve tuvaletler akmakta, katlar arasında tuvaletlerde ve banyolardaki sızıntılar diğer katlara sızmaktadır. İnsanlar şemsiyelerle tuvaletlere girebiliyorlar. Diğer taraftan soba için açılan havalandırma yerlerindeki düzensizlikler nedeniyle, kış aylarında konutlarda kalan insanlar zehirlenme tehlikesi ile karşı karşıyalar” dedi.
          “Sen çocuğun da kafasını karıştırıyorsun!” diyor bizim sinirli. “Yok tuvalette şemsiye açılıyormuş, yok bilmem ne.. Ayol şükretsinler  buna da; çadırlardan içeriye yağmur değil de gökten nur mu yağıyordu sanki..
          Nuru muru bırak da şimdi, doğru.. Yağmur yağmurdur.. Ha tuvalette akmış evde, ha çadırda.. Bizim ufaklık dağıtıveriyor birden: Aç bir şemsiye!