AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi’nin ‘Afyon’a deniz getiriyoruz’ söylemiyle temelini attığı Demirçevre Göleti, 6 yıldır tamamlanamadı. CHP Milletvekilli Köksal, “Afyon’a deniz getireceğiz dediler, kumu bile gelmedi” dedi.

AKP, Afyon’da denize para saçtı
Fotoğraf: AA

Mahir KANAAT 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ‘Afyon’a deniz getireceği’ iddiasıyla 6 yıl önce Demirçevre Mahallesi’nde temeli atılan gölet, yarım kaldı.

2017 yılında Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, “Afyonkarahisar’a deniz getiriyoruz. Mesire göleti ve halk plajının açılış töreni 30 Haziran 2018 saat 10.59’ta” diye duyurulan proje 6 yıldır beklemede. 7 milyon liraya yapılması planlanan projede gölet çevresinin etrafının özel deniz kumuyla kaplanacağı ve plaj ortamı oluşturulacağı açıklanmıştı. Dönemin Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burhanettin Çoban tarafından başlatılan proje, yerine gelen Mehmet Zeybek tarafından devam ettirilmedi.

Tamamlanamayan proje ise kentte yaşayan yurttaşların tepkilerine neden oldu. CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, “Projenin, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun desteği, Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle tamamlanacağı düzenlenen büyük şaşaalı temel atma töreninde kamuoyuna duyurulmuştu. Hatta açılış tarihi ile yetinmeyip açılış saati bile verilmişti ama bu vaat de her zamanki gibi yalan oldu. Afyon’a deniz getireceğiz dediler, kumu bile gelmedi” dedi.  

Köksal, “AKP’liler her zaman olduğu gibi vaatlerini yerine getirmemekte Türkiye’ye hatta dünyaya örnek oluyorlar” dedi ve ekledi: “Ortada sadece ‘lüks bir otelde’ düzenlenen temel atma töreni var. Malum AKP’liler seyyar temel atmada da uzmandırlar. Geçen günlerde de AFRAY’ın temelini atmışlardı. Ama sonra temel ortadan kaybolmuştu. Proje 6 yıldır neden tamamlanmıyor. Verilen sözler neden hiçbir zaman yerine getirilmiyor. Proje hiçbir gerekçe gösterilmeden neden yıllardır tamamlanmadı.” 

EROĞLU: YAPARIZ DEDİK

Temel atma töreninde konuşan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Yaparız dedik. Sait Açba, başkanımız ve vekillerimizle birlikte İçmesuyu Arıtma Tesisinin yanındaki bu alanı belirledik. Belediye başkanımızla birlikte buraya bir gölet yapalım, etrafını yeşillendirelim ve şehrimize muhteşem bir tesis kazandıralım dedik. Neticede bugün itibariyle (2017) temelini atıyoruz. 30 Haziran 2018 saat 10.59'da da açılışını yapacağız” açıklamalarında bulundu.

***

GÖSTERMELİK RAYLI SİSTEM TEMELİ

Öte yandan mayıs ayında Afyonkarahisar Belediyesi’nin Karahisar Kalesi’ne yapacağı “Teleferik” ile raylı ulaşım sistemi “AFRAY” projelerinin temel atma töreni yapıldı. İktidarın müjde olarak sunduğu AFRAY’ın temelinin görüntüleri ise gerçeği ortaya çıkardı. İş makinesi bile olmayan görüntülerde yalnızca yolun üzerinde demir bağlı bir bölüme beton döküldüğü görüldü. Görüntüler kamuoyunda o dönem büyük tepki çekti.