Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, başkanlığının ilk dönemindeki icraatlarını anlattı. Taşdelen, AKP döneminde parçalara ayrılan ve Cumlurbaşkanlığı Sarkayı inşaatı ile alanı daraltılan Atatürk Orman Çiftliği’nin “yenisini” oluşturacaklarını açıkladı. 2014 yılında Çankaya Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Taşdelen, beş yılda üç temel ilke etrafında hareket ettiklerini söyledi. Taşdelen, “Kenti rant, beton istilasından kurtarmak adına mücadele ettik ve […]

Ankara’ya yeni AOÇ planı

Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, başkanlığının ilk dönemindeki icraatlarını anlattı. Taşdelen, AKP döneminde parçalara ayrılan ve Cumlurbaşkanlığı Sarkayı inşaatı ile alanı daraltılan Atatürk Orman Çiftliği’nin “yenisini” oluşturacaklarını açıkladı.

2014 yılında Çankaya Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Taşdelen, beş yılda üç temel ilke etrafında hareket ettiklerini söyledi. Taşdelen, “Kenti rant, beton istilasından kurtarmak adına mücadele ettik ve yeni dönemde de edeceğiz. Sosyal ve kamucu belediyecilik anlayışımızı uyguladık. Hiçbir ayrım yapmadan her hizmeti tüm yurttaşlarımıza ulaştırdık. Seçmenin karşısına yaptıklarımızla çıkıyoruz” dedi.

‘New York ve Barcelona’ modeli

Yeni dönemde binlerce öğrenciye burs vermeyi planladıklarını, sosyal belediyecilik kapsamında birçok bölgede “New York” ve “Barcelona” modeli hizmetleri hayata geçirdiklerini anlatan Taşdelen, AKP’nin yok etme aşamasına getirdiği AOÇ’yi de “dirilteceklerini” söyledi.

Yeni dönem projelerinde prestije önem vereceklerini belirten Taşdelen, Bademlidere’de oluşturmayı planladıkları yeni çiftliği şöyle anlattı:

“750 bin metrekare büyüklüğündeki alanı kendine yeten, bakım maliyetleri düşük, ekolojik döngüleri gözeten, yağmur suyu kullanımını sağlayan, ekolojik binalar barındıran, alternatif enerji kaynakları tesis eden, mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sistemlere sahip yeşil alana dönüştüreceğiz.”

‘24 saat yaşayan merkez’

Taşdelen ayrıca, genç nüfusa yeni bir yaşam alanı oluşturmak için 22 bin 600 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak Ümit Gençlik Merkezi’nin “24 saat yaşayan bir yer” olacağını vurguladı. Taşdelen, merkezde 24 saat açık bin kişilik kütüphane, dört sinema salonu, tiyatro sahnesi, meslek kursları atölyeleri, kafeteryalar, spor alanları, sanat atölyelerinin yer alacağı bilgisini paylaştı.