Aydın’da, fide dağıtımı devam ediyot. Sultanhisar ve Atça’da yurttaşlarla buluşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yerel fide dağıttı.

Aydın’da yerel fideler dağıtıldı

BirGün EGE

Ata tohumlarıyla ilgili çalışmaları süren Aydın Büyükşehir Belediyesi, fide dağıtımlarına devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar ve Atça'da, Ata tohumlarından elde edilen fidelerden dağıttı. Fidelerden alan yurttaşlar, Başkan Çerçioğlu'na yerel değerlere sahip çıktığı için teşekkür etti.

Fidan dağıtımında Çerçioğlu'na CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya da eşlik etti. 

2014 yılından bu yana Ata tohumlarına sahip çıkarak tarımda sürdürülebilirliğe destek çıkan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da milyonlarca fide dağıtıyor. Geçen hafta Aydın merkezde başlayan dağıtımlar diğer ilçelerde de devam ediyor. Çerçioğlu, Sultanhisar ve Atça'daki dağıtımlara katılarak hem yurttaşlarla buluştu, hem de fide dağıtımı yaptı. Çerçioğlu, yerel tohumlara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek dağıtımların süreceğini söyledi.

Öte yandan Sultanhisar ve Atçalı yurttaşlar, Atça Pazarı'ndan alışveriş de yapan Çerçioğlu’na sebze-meyve fiyatlarının çok yüksek olmasından yakındı. Pazar ziyaretinde yurttaşlar Çerçioğlu'na domatesi örnek göstererek kilosunun 20-25 TL olduğunu söyledi.

Bir kilo domatesin dört kişilik bir ailenin birkaç günlük ihtiyacını karşıladığını ifade eden vatandaşlar, ay sonunu getiremediklerinden yakındı. Pazarcı esnafı ise girdi maliyetlerinin oldukça fazla olmasından yakınarak fiyatların bu yüzden yüksek olduğunu ifade etti.