Spor kamuoyu çok uzun zamandır sırra kadem basmış Fulya Projesi ile ilgili bilinmeyen bazı gerçekleri yaklaşık 17 gündür öğrenmeye ve konuşmaya başladı. Bundan so

Spor kamuoyu çok uzun zamandır sırra kadem basmış Fulya Projesi ile ilgili bilinmeyen bazı gerçekleri yaklaşık 17 gündür öğrenmeye ve konuşmaya başladı. Bundan sonra da bir sürü yeni gündem maddeleri çıksa bile Fulya Projesi uzun bir süre daha ilgi ile takip edilecek. Neden mi? Zira öğrenilenler hâlâ buzdağının su üzerindeki görüntüsü! Aylardır ne olduğunu sır gibi saklayan taraflar geçen hafta konuşmaya başladı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in 4 şubat günü yapılan Divan Toplantısında "proje yapılsın ben pazartesi günü bırakıp gideyim" sözleri üyeler tarafından şaşkınlık ile karşılanırken, "proje okeylenirse Başkanın görevini bırakıp gitmesi için ne sebep olabilir" demekten kendilerini alamadılar.

Divan Toplantısını takiben Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in "Her Beşiktaşlı bu konuyu İsmail Ünal'dan sorsun"sözünün arkasından 8 şubat tarihinde Sabah gazetesinde Kazım Kanat, Ünal'a sorduklarını ve aldığı cevapları yazmış. Henüz tekzip görmediği için doğru olduğunu kabul edeceğimiz Ünal'ın cevapları kendisinin kamu adamı olup, Beşiktaş'ın çıkarlarının önemi kadar Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu, kaçak inşaata izin vermeyeceği, yasal çerçeveye oturmayan bu projeye şu an imza atar ise AKP' nin hemen soruşturma isteyeceği yönünde olmuş. Ve projeye ek olarak 7.000 m2 daha ilave katıldığını belirtmiş ve bu ilave değerinde 21,5 Milyon dolar olduğunu söyleyerek ilginç bir yorum da bile bulunmuş! Acaba bu değer neye göre saptanmış? Bir başka ilginç olan konu ise usulüne aykırı işe karşı Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal'ın kendisini AKP'ye karşı sorumlu hissedip AKP'nin soruşturma istemesinden korkması!

Oysa partisi CHP ve kendisine oy veren seçmenlere karşı sorumlu olmak gerekmez mi? İsmail Ünal ne cevap verir bilemeyiz. Ama Beşiktaş Belediyesi sınırları içindeki bazı sorulara cevap vermesi kendisine oy veren Beşiktaşlı seçmenler için gereklidir.

ASIL SORUNLAR
Hüriyet'te Yalçın Bayer'in köşesinde yazdığı gibi Fatih Sultan Mehmet köprüsü gişeleri yanındaki Cengiz Topel caddesindeki 13.000 dönüm arazi heyelan tehlikesi altında olmasına rağmen usulüne aykırı olarak yerin 15 kat altına mı inmiştir? Şayet öyle ise bu binaya ruhsat verilmiş midir?

Etiler Ahu Sokakta üst düzey Fenerbahçeli bir yöneticinin olduğu bilinen evin 80 m2 den 280 m2 ye çıktığı doğru mudur?

Beşiktaş ilçesinin neredeyse tek yeşil alanı olan Levazım Mahallesi altındaki arazinin sahiplerinin Darülaceze, Erzincanlılar, Üniversite vb gibi bir sürü hayır vakfı olduğu bu neden ile Büyükşehir'den gelen imar planına ilçe meclisinin karşı çıkmasına rağmen yeşillik içinde ki arazinin planındaki değişikliğe onay verilmesini bizzat istediğiniz doğru mudur?

Doğru değilse Belediye seçimlerindeki parti genel başkanınız Deniz Baykal'ın 1 tane yeşil alanın bile imara açılmayacağı sözüne rağmen Büyükşehir'den gelen bu plana neden itiraz etmediniz? Ayrıca Vakıflara hayır olsun diye yapılan bu plan değişikliğinden hemen sonra çoklu sahibi bulunan bu arazinin özel bir şirkete satıldığı doğru mudur? Şayet doğru ise İstanbul'un neredeyse tek yeşil alanı kalmış bu arazinin plan değişikliğinden sonra kazandığı m2'nın değerini de Fulya Projesinde yaptığınız ilave değer hesabı ile burada da hesapladınız mı?

Levent caddesinde futbol camiasının yine çok tanınmış ailelerinden birinin evi olduğu bilinen binanın kat ilavesi var mıdır? Var ise onayı alınmış mıdır? Yine ilçede bulunan Hasan Ali Yücel ilkokulunun önündeki binanın bahçesine bile inşaat yapılmaktadır. Bu konuda bilginiz var mıdır? Serdar Bilgili'nin eski sahibi olduğu bilinen Levent, Meşeli Sokak'taki ev kaçak olarak işyeri- bara dönüştürülmüş müdür? Eski Belediye Başkanı Yusuf Namoğ-lu'nun "Serdar Bilgili'nin barına ruhsat vermedim. Bana karşı olmasının tek gerekçesi budur. Nitekim benden sonra İsmail Ünal gelince burası yapılmış-tır"demesi doğru mudur?

Doğru ise burayı satın alan yeni sahibinin satış işleminden önce satın aldığı yapının kaçak olduğuyla ilgili iddialardan haberi var mıydı?

Çırağan yolu üzerindeki Osmanzade Çıkmazı Sokağı Bahçeşehir Üniversitesi tarafından okul alanının içine katılmış mıdır? Bu üniversitenin kaçak katı var mıdır? Bu konular doğru mudur? Doğru ise AKP bu konular ile ilgili soruşturma istemiş midir?

Bize ulaşacak cevaplar ışığında seçmenlerin ve Beşiktaşlıların Fulya projesinde gösterilen hassasiyetin, ilçedeki diğer plan ve projeler içinde gösterildiğini öğrenmeleri sanırız hepsinin yüreğine su serpecektir.