Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar eki bu hafta, “Asgariye indirgenen hayat” dosyasıyla bayilerinizde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Asgariye indirgenen hayat

BirGün Pazar ekinin 824. sayısında dosyaya katkı sunan yazarlar arasında Hayri Kozanoğlu, Mustafa Sönmez, İlknur Başer, Aziz Çelik, Zafer Aydın yer alıyor.

Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğuysa Pınar Öğünç. Ayrıca Fatma Sıla Sandal ve Ulaş Bager Aldemir Kanadalı düşünür, avukat ve hayvan hakları savunucusu Valéry Giroux ile türcülük üzerine söyleşti.

Ali Ekber Ataş “Aşk olsun Aydın abi!” başlığıyla 19 Aralık’ta hayatını kaybeden yayıncı Aydın Ilgaz’ı andı.

Yasin Durak “Nefretin anayasallaşması için 'aile' bahanesi” başlığıyla AKP’nin tüm yurda dayattığı geleneksel aile söylemini işledi

Pınar Öğünç bu hafta Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu ve “Havalandırmadaki hukuk” başlığıyla tutuklulara selam gönderdi.

Güray Öz “Ölümden korkup da gününü saymak” başlığıyla geri kalmışlığı ve ölçülerini yazdı.

Zafer Aydın “Ücret asgari teslimiyet azami” başlığıyla işçilere reva görülen sefalet ücretlerini ve teslimiyeti anlattı.

Aziz Çelik “Asgari ücret girdabı” başlığıyla işçisiz, hukuksuz, insafsız ve sendikasız asgari ücreti yazdı.

Yusuf Tuna Koç “İktidar enflasyonu durduramaz” başlığıyla asgari ücret ve enflasyon üzerine ekonomist ve yazar Mustafa Sönmez’le konuştu.

Hayri Kozanoğlu “Emeğin değeri eriyor” başlığıyla giderek değersizleşen emeği ve enflasyonun altında yapılan zammı anlattı.

İlknur Başer “Asgari ücret sadece asgari ücret değildir” başlığıyla asgari ücretin arka planını ve konuşulmayan kadın emeğini anlattı.

Gencer Çakır “Otorite üzerine” başlığıyla otorite kavramının geçmişini ele aldı.

Ateş Uslu “Sömürge bürokrasisine içeriden bir eleştiri: Bankimçandra Çattopadhyaya” başlığıyla Hint yazar Bankimçandra Çattopadhyaya’nın düşüncelerini anlattı.

Fatma Sıla Sandal ve Ulaş Bager Aldemir “Türcülüğe karşı her türlü strateji bir bütündür “ başlığıyla Kanadalı düşünür, avukat ve hayvan hakları savunucusu Valéry Giroux ile türcülük üzerine söyleşti.

Aydın Afacan “Okuryazarlık ve ‘çöküş’...” başlığıyla okuryazarlığın geçmişten günümüze olan serüvenini anlattı.

Şair Ferruh Tunç “Sol ütopya” adlı şiirini BirGün Pazar için yazdı.

Gökçe Şenoğlu “Bir ahir zaman peygamberi anlatısı” başlığıyla oyuncu ve yazar Buğra Gülsoy’un son kitabı Luna’yı yazdı.

Semiha Durak “Hayaletler” başlığıyla İngiltere siyasetini, görünmez kalabalıkları ve görünür hayaletleri anlattı.

Gül Çetin “Doğadan Çizgili Hikâyeler” köşesinde bu ay “Altın değerindeki safran çiçekleri” başlığıyla safran çiçeklerini anlattı.