Bir pazar klasiği BirGün Pazar 'Ekoloji ve Yaşam' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: Ekoloji ve Yaşam

BirGün Pazar, bu hafta BM tarafından bir yeşil göz boyama olarak ortaya atılan Dünya Çevre Günü’nde Ekoloji ve Yaşam dosyasıyla bayilerinizde. Dosyaya Prof. Dr. Kenan Ok, Gökçe Şencan, İlkay Öz ve Fevzi Özlüer katkıda bulundu. Gezi davasında hukuksuz bir biçimde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala, BirGün Pazar için Silivri Cezaevi’nden yazdı. Ulaş Bager Aldemir, dünyaca ünlü İtalyan düşünür Franco Bifo Berardi ile pandemi, kapitalizm ve Marksist hareket üzerine söyleşti.

Prof. Dr. Kenan Ok “Hangi orman, hangi yangın?” yazısıyla iktidarın maden şirketlerine peşkeş çektiği ormanlara, yurdun ormanlarına, olası sorunlarına ve acil ihtiyaçlara dair yazdı.

Gökçe Şencan “Türkiye’nin çevre sorunları diğer sorunlarından bağımsız değil” başlığıyla ülkede süregelen sorunların hepsinin birbiriyle ilintili oluşunu ve hepsinin birbirini tetikleyişini anlattı.

İlkay Öz “Sermaye ve iktidara karşı yaşamı savunanlar” başlığıyla çevre aktivistleri, ekososyalistler ve yaşam savunucuları ile görüştü.

Fevzi Özlüer “Kamusal denetim ve yaşam hakkı” başlığıyla gıda krizine, yaşamın kastlaşmasını ve geleceğimiz için ne yapmalı sorusunu yazdı.

Güray Öz “Sıradanlaşma tuzağına düşmemek için” başlığıyla sistemin tüketime ve sıradan hale getirmeye yönelik hamlelerini ve bu tuzağa mukavemet etmeyi yazdı.

Ulaş Bager Aldemir, dünyaca ünlü İtalyan düşünür Franco Bifo Berardi ile “Ya sosyalizm ya barbarlık” başlığı altında pandemiye, kapitalizme ve Marksist harekete dair söyleşti.

Levent Hekim “İktidarın sahte olağan üstü haline karşı…” her alanda sokağa ve muhalefete saldıran iktidarın giderek artan göstermelik olağanüstü halini yazdı.

Osman Kavala, hukuksuz bir biçimde çarptırıldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından ötürü bulunduğu Silivri Cezaevi’nden BirGün Pazar için “Gezi’nin ağaçları” yazısını yazdı.

Serhat Halis “Kızılbaşoğlu Yadigar” yazısıyla Sivas’ta Alevilerin Robin Hood’u sayılan bir kabadayıyı anlattı.

Aydın Afacan “Oyun’un dönüşümü” başlığıyla oyun kültürünü ve evrimini yazdı.

L. Gülden Treske “Biraz ışık lütfen!” yazısıyla Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ni ve gidişatı işledi.

Emine Uçar İlbuğa ‘“Gülmek, bir halk gülüyorsa gülmektir’: Sen, Ben, Lenin” başlığıyla daha önce vizyona girmiş ve geçen haftalarda da Netflix’te yayımlanan Sen Ben Lenin filmini yazdı.

Ümit Kartoğlu “Kuşlar ve yaralar çocukların ilk bilgisidir” başlığıyla Nihat Behram’ın şiiri üzerinden kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun’u ve kuşları anlattı.

Ozan Eren “Yetenekli bir caz müzisyen: Başak Yavuz” başlığıyla Türkiye’de üretim gösteren caz müzisyenlerinden Başak Yavuz’u ve eserlerini yazdı.

İbrahim Karaoğlu Masumiyetin kırılgan halleri” adlı yazısıyla; sanatçı ve öğretim görevlisi Prof. Cengiz Savaş’ın resimlerindeki masumiyeti irdeledi.