Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, 'Sağlıkta Şiddet' özel dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'dan 800. sayısında özel dosya: 'Sağlıkta Şiddet'

BirGün Pazar eki bu hafta “Sağlıkta Şiddet” dosyasıyla bayilerinizde. Dosyaya katkı verenler arasında Sinem Özşahin, Sevilcan Başak Ünal, Yankı Yazgan ve Vedat Bulut bulunuyor. Ayrıca “Küreselleşmenin Gerileyişi” alt dosyasına Oğuz Oyan ve Hayri Kozanoğlu yazdı. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinde Gezi tutuklularına bu hafta Adalet Nöbeti adına TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Esin Köymen ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu yazdı.

Yusuf Tuna Koç “Piyasacılıkla doktor hasta ilişkisi düzelmez” başlığıyla Doktor Sinem Özşahin’le sağlıkta şiddet üzerine söyleşti.

Sevilcan Başak Ünal “Sağlık için reçete: yeniden kamucu ve eşit sağlık hizmeti” başlığıyla özele mahkûm edilen sağlığı ve kamucu çözümü işledi.

Yankı Yazgan “Hekimler neye kurban?” yazısıyla hekimlerin kurban edildikleri düzeni ve işleyişi anlattı.

Vedat Bulut “Sağlıkta şiddetin çözümleri” yazısıyla şiddetin nedenlerini ve ivedi çözümlerini anlattı.

Hayri Kozanoğlu, “Küreselleşme tartışması yeniden” başlığıyla Ukrayna Savaşı ve Covid-19’la birlikte başlayan küreselleşme tartışmalarını ele aldı.

Oğuz Oyan, “Üçüncü küreselleşme dalgasının sonu mu?” yazısıyla küreselleşmenin sürekli tekrarlanan çıkmazlarını ve son küreselleşme dalgasını anlattı.

Taner Timur, “Kaht-ı rical”, din ve devrimci demokrasi” başlığıyla Türkiye’de tarih yazımı ve liyakat konusunu ele aldı.

Güray Öz, “Sıkıntılı göçmen hikâyeleri” başlığıyla göç, göçmen ve şehir konusunu işledi.

Esin Köymen ve Pınar Giritlioğlu, “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesinde bu hafta Gezi tutuklularına Adalet Nöbeti adına “Hepimiz gibi” başlığıyla yazdılar.

birgun-pazar-dan-800-sayisinda-ozel-dosya-saglikta-siddet-1038926-1.

L. Gülden Treske, “Bir Varmış Bir Yokmuş, Birileri bir ülke halkına 6 ay uyuyun demiş!....” başlığıyla Laurie Anderson’ı ve hayatını anlattı.

Kardelen Dalokay, “I Called Him Morgan Üzerine” başlığıyla caz trompetçisi Lee Morgan ile Şubat 1972'de onu öldüren eşi Helen Morgan'ın hayatı ve ilişkisini anlatan 2016 İsveç yapımı bir belgesel I Called Him Morgan’ı anlattı.

Haydar Ergülen, “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine bu hafta “Yürümek, varlığın ayaklanmasıdır!” yazısıyla devam etti ve Yürüyüş ile Sağlık dersi verdi.

Emine Uçar İlbuğa, “Bireysel Bellek Yolculuğundan Kolektif Alana: Biz (Nous)”’ başlığıyla Alice Diop’un son filmi “Biz”i anlattı.

Aydın Afacan “Knidos rüzgârıyla söyleşi” yazısıyla Knidos’tan ve hayattan söz etti.