BirGün Pazar "İflas eden dış politika" dosyasıyla bayilerde

BirGün Pazar yenilenmiş kapak tasarımı ve Erdoğan yönetiminin artık kontrolünden çıkan denge siyasetinin yarattığı iflas eden dış politika dosyasıyla bu pazar ve her pazar bayilerinizde.

Yazar ve Şair Aydın Afacan, “Ege güneşi altında şiir ve Theodorakis” yazısıyla geçen haftalarda hayatını kaybeden Yunan müzisyen Theodorakis’ten söz etti.

Klinik Psikolog Büşra Küçük, “Göçüp giden” yazısıyla, ölümü, yalnızlığı ve göçmeyi irdeledi.

Yasin Durak, laiklik söyleşilerinde bu hafta “Bir ahiret işi olmaktan ziyade bir siyaset işi” başlığı altında duayen akademisyen ve yazar Taner Timur’la görüştü.

Alper Tugut “Vasatlık çağında sınanmak” yazısıyla dizilerden, gündemden ve kalamar oyunundan söz etti.

Özgür Gürbüz, “Amerika’dan kaçarken Rusya’ya tutulmak” adı altında Türkiye’nin enerji bağımlılığını ve Rusya ile olan enerji politikalarını yazdı.

Y. Emre Ceren, Akademisyen ve Yazar İlhan Uzgel’le “Denge siyaseti kötü yürütülüyor” başlığı altında savrulan ABD-Türkiye ilişkilerini ve gerilen bu ilişkinin sınırlarını konuştu.

İ. Özkan Özöney, Gazeteci ve Yazar Aydın Sezer’le “Mutabakat değil, tebligat” başlığı altında ABD-Türkiye ilişkilerindeki gerilimi ve Rusya’yla olan çıkmazları konuştu.

Güray Öz “O büyük ülkenin göçmenleriyiz…” yazısıyla göç olgusunu ve göçün sonsuzluğunu yazdı.

Heval Bozbay “Göçmen yurdu Anadolu” yazısıyla Anadolu’nun Eskiçağ göçlerinden söz etti.

Ayşe Alan “Okulda bir ayın özeti: Umutlu başlangıç erken yorgunluk” yazısıyla pandemide açılan okulları ve ilk bir ayının özetini yazdı.

Yazar ve Şair Haydar Ergülen, “Yardımcı ders kitabı 101” serisine “Günaydın demeyi bilmeyen, aşkı ne anlar?” yazısıyla devam etti ve Diyanet’i ve yanlışlarını işledi.

Yalın Gündüz, “Ateşeiniz hiç sönmesin” yazısıyla orman yangınlarından sonra bu yangınlara yol açanlara karşı yangınınız sönmesin dedi.

Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa “Bir arada olabilmenin dayanılmaz hafifliği/zorluğu: Dirlik Düzenlik” yazısıyla Nesimi Yetik’in Dirlik Düzenlik filmini işledi.

Murat Tırpan temiz film kirli film tartışmalarına “Kötü kokan filmler” yazısıyla katıldı.

Yönetmen Aydın Sayman “Sonra festivaller bozuldu…” yazısıyla son dönemde içi boşaltılan film festivallerini konu etti.