BirGün Pazar ‘Pandemide çalışma yaşamı’ dosyasıyla bu hafta da dopdolu

★ Çalışma Yaşamı Uzmanı Aziz Çelik pandemi döneminde ‘evde kalabilenlerle’ ‘evde kalamayanların’ farkını ve sosyal güvenliğin önemini kaleme aldı.

★ Çalışma Hukukçusu Murat Özveri ‘Uzaktan Çalışma Yönetmeliği’nin işçileri yok sayarak patronlara sağladığı faydayı yazdı.

★ Hande Tunahioğlu pandemide çalışmanın zorluklarını ev emekçisi Sevim Güçlü, esnaf Faruk Konukçu ve Kafe, Bar, Restoran Çalışanları ve İşletmecileri Dayanışma Platformu Üyesi Dilek Işık ile konuştu.

★ Ataması yapılmayan öğretmen Coşkun Konca salgın sürecinde öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları değerlendirdi.

★ Özde Çelikbilek Institute for Social Research ve Mapeos Feministas'ın kolektif olarak hazırladığı “Krizi Ortaya Çıkarmak: Koronavirüs Zamanında Bakım Çalışması” başlıklı dosyayı BirGün Pazar okurları için çevirdi.

★ Zafer Aydın, Atilla Özsever ile ‘Mesele Teslim Olmamakta’ kitabı üzerine konuştu.

★ Mutlu Erol Kahya, melodik altyapısında rock, blues, reggae ve hatta arabesk unsurları içeren Peyk grubuyla müzikteki 25 yılı konuştu.

★ Haydar Ergülen kardeşi Halil Ergülen’le çocukluk anılarını ve ona olan özlemini yazdı.

★ Güray Öz Hitler’in baş hukukçusu Carl Schmitt’in tezlerini ve AKP iktidarının yaptıklarını bu tezlere olan uyumunu değerlendirdi.

★ Şair Enver Gökçe’nin hiçbir kitabında yer almayan ‘Hürriyet Türküsü’ isimli şiiri ‘Dünya Şiir Günü’nde BirGün Pazar’da.

★ Gül Çetin, papatya çiçeğinin mitolojik hikayesini kaleme aldı.