CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dönük daha önce belirlenmeyen adayların büyük bir kısmını belirledi. CHP’nin yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarında sona gelindi. Dün yetkili kurullarda yapılan toplantıların ardından İstanbul, İzmir ve Adana’da adaylar masaya yatırıldı. MYK’de belirlenen adaylar, PM’nin de onayıyla kesinlik kazandı. Mustafa Sarıgül’ün […]

CHP’de birçok ilçede adaylar belli oldu: Beyoğlu’na Taş Şişli’ye Keskin

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dönük daha önce belirlenmeyen adayların büyük bir kısmını belirledi.

CHP’nin yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarında sona gelindi. Dün yetkili kurullarda yapılan toplantıların ardından İstanbul, İzmir ve Adana’da adaylar masaya yatırıldı. MYK’de belirlenen adaylar, PM’nin de onayıyla kesinlik kazandı.

Mustafa Sarıgül’ün DSP’den aday olmasının ardından kimin aday olacağı merak konusu olan Şişli’de eski SHP İlçe Başkanı Muammer Keskin ismi belirlendi. Keskin’in bir önceki PM toplantısında Burhan Şenatalar tarafından önerildiği öğrenildi.

CHP’de Maltepe denklemi de çözüldü. Yeni bir ismin adaylığının tartışıldığı Maltepe’de mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç yeniden aday olarak belirlendi.

İstanbul’un önemli ilçeleri arasında gösterilen Küçükçekmece’de de başkan adayı belirlendi. Dört dönem Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini yürüten, 2014 yılındaki yerel seçimler öncesinde eğilim yoklamasında birinci sırada çıkmasına karşın aday yapılmayan Kemal Çebi, bu kez Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı olarak belirlendi.

Bir önceki PM’de 30 oyda kalan Kadıköy Belediye Başkan Adayı Şerdil Dara Odabaşı da yeniden toplantı gündemine geldi. Odabaşı PM’den onay aldı ve Kadıköy adaylığı kesinleşti.

İZMİR DE TAMAM

Adana’nın Seyhan ve İzmir’in Buca adayları da parti kurullarındaki tartışmaların ardından belirlendi. Seyhan’da mevcut belediye başkanı Zeydan Karalar’ın Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmasının ardından bu ilçede Akif Kemal Akay aday gösterildi. Akay, 25’inci dönemde CHP Adana Milletvekili adayı olmuştu.

İzmir’in Buca ilçesinde ise Türkiye Bosna Hersek Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Suat Nezir belediye başkanı adayı oldu.

YETKİ ALDI

CHP’de henüz belirlenmeyen İstanbul’un Silivri ve İzmir’in Bayraklı belediyeleri için ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na PM tarafından yetki verildi. Buradaki adayları oylamaya sunmadan Genel Başkan Kılıçdaroğlu belirleyecek.

***

Alper Taş oy birliği ile

CHP’de İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki belediye başkanı adayı, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş oldu. MYK’den oy birliği ile çıkan kararın ardından Taş, PM’de de tüm üyelerin oyunu alarak başkan adayı oldu.