Dışarıdan içeriye mektuplar: Vera ve Ege’den babalarına mektup

Editörden:

Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konukları Vera Kahraman ve Ege Altınay. Gezi davasından tutuklu bulunan Hakan Altınay’ın oğlu Ege ile Tayfun Kahraman’ın kızı Vera 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda babalarından uzaktalar.

Biz de bu hafta Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinde onların babaları için çizdiklerini ve annelerine yazdırdıkları mektupları paylaşıyoruz.

***

Ege’nin mektubu

Baba gelince mavi akülü arabaya bineceğiz, vınn diye direksiyonunu kullanacağız, uzak bir yere gideceğiz… parka! :) Sonra da uzaya gideriz, itfaiye kıyafetleriyle... Mars'a, Neptün'e, Uranüs'e... baba yolda ne içer valla bilemiyorum. Güzel bir dolaşırız, geliriz. Geldikkk eve! Baba daha gelmedi. (Acaba baba hangi gezegende?) Baba Jüpiter'de, Tayfun Uranüs'te, Can Satürn'de... Anne, ben babayım, sen Tayfun'sun. Dans partisi yapıyoruz. Can yine uyuyor, sen onu uyandır! Uyandı! O da dans ediyor!!!

Ege’nin, babası Hakan Altınay için çizdiği resim.

***

Vera’nın mektubu

Sevgili babacım; 

Seni çok seviyorum babacım. Seninle oynamak çok güzel. Babacım, lütfen evimize gelmeye çalış. Ben her zaman burada olacağım, sen hiç merak etme. Bayramda sakın beni unutma, yine parka gideceğiz değil mi babacım? Seni çok özledim babacım. Annem ile seni bekliyoruz, lütfen artık gel.

Vera’nın, babası Tayfun Kahraman için çizdiği resim.