Sağlıkta şiddete karşı Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi doktorlar, 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle Ankara, İstanbul ve İzmir basta olmak üzere ülkenin dört bir yanında sokaklara döküldü. Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eyleme beyaz önlükleri ile katılan hekimler, hasta yakını tarafından katledilen Dr. Ersin Arslan basta […]

Doktorlar şiddet yasası için sokakta

Sağlıkta şiddete karşı Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi doktorlar, 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle Ankara, İstanbul ve İzmir basta olmak üzere ülkenin dört bir yanında sokaklara döküldü.

Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eyleme beyaz önlükleri ile katılan hekimler, hasta yakını tarafından katledilen Dr. Ersin Arslan basta olmak üzere görevi basında katledilen tüm sağlık emekçileri için sokaklarda olduklarını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı önünde doktorlar adına bir açıklama yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, “Birçok arkadaşımız sağlık hizmeti üretirken yaşamını kaybetti. Dr. Edip Kürklü, Dr. Göksel Kalaycı, Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Hüseyin Ağır, Dr. Fikret Hacıosman öldürüldü.  Çalışma koşullarının ağırlığından ve idari baskılar yüzünden Dr. Melike Erdem yaşamına son verdi. Tüm bunlar sineye çekilecek olaylar değildir” diye konuştu.

İNSANCIL TALEP VURGUSU

“Sağlıkta şiddet bitmiyor, gün geçmiyor ki yeni ve planlanmış saldırılarla karşı karşıya kalmayalım” diyen Bulut açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Tüm bu saldırılardan sonra kimi zaman iş bıraktık, kimi zaman hastanelerimizin, sağlık kurumlarının bahçelerine çıktık ve uyarı eylemleri yaptık. Kimi zaman halka, ‘şiddete birlikte dur diyelim’ dedik nöbetler tuttuk, bazı gün geldi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sabahlara kadar komisyon toplantılarına katıldık ve bu şiddeti durdurmanın çarelerini bulmaya çalıştık, yürüyüşler yaptık. Ancak AKP İktidarı tüm bu katliamları ve hekimlerin sağduyusunu görmesine karşın sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadı. Neredeyse biraz da hak ediyorsunuz dercesine hekimlere iletişim dersleri vermeye çalıştılar. Performans ve özelleştirme uygulamalarının sağlıkta şiddeti arttırdığına yönelik görüşlerimizi dikkate almadılar. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik hazırladığımız yasa tasarını görmezden geldiler. Bizim taleplerimiz net ve insancıldır. AKP derhal uygulamaya koymalıdır.”