Eğitim Sen’in organize ettiği, “Uluslararası Sendikal Haklar ve Özgürlükler Sempozyumu” yarın saat 09.00’da Ankara’da başlayacak. Geniş katılımla gerçekleşmesi beklenen sempozyuma Fransa, Almanya, Yunanistan ve Kıbrıs’taki eğitim sendikalarının temsilcileri de katılacak. Sempozyum KESK, Eğitim Sen ve Eğitim Enternasyonali ortaklığıyla hayata geçirilecek. Eğitim Sen’in, “Eğitim ve bilim emekçileriyle dayanışmak” amacıyla organize ettiği, “Sendikal Haklar ve Özgürlükler Sempozyumu” […]

Eğitimde enternasyonal mücadele

Eğitim Sen’in organize ettiği, “Uluslararası Sendikal Haklar ve Özgürlükler Sempozyumu” yarın saat 09.00’da Ankara’da başlayacak. Geniş katılımla gerçekleşmesi beklenen sempozyuma Fransa, Almanya, Yunanistan ve Kıbrıs’taki eğitim sendikalarının temsilcileri de katılacak. Sempozyum KESK, Eğitim Sen ve Eğitim Enternasyonali ortaklığıyla hayata geçirilecek.

Eğitim Sen’in, “Eğitim ve bilim emekçileriyle dayanışmak” amacıyla organize ettiği, “Sendikal Haklar ve Özgürlükler Sempozyumu” iki gün sürecek. Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri David Edwards ve Eğitim Sendikaları Eğitim Komitesi Avrupa Direktörü Susan Flocken’in yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen eğitim sendikalarının katılacağı sempozyum iki gün sürecek. Türkiye’den Eğitim Sen ve KESK’in katılacağı sempozyumda hukuksuz ihraçlar, mülakat ve güvenlik soruşturmaları başta olmak üzere eğitim alanında yaşanan hukuksuzluklar masaya yatırılacak.

Sempozyuma ilişkin BirGün’e konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Eğitim ve bilim emekçilerinin sesine ses olmak için bir araya geleceğiz. Haklarımıza, özgürlüklerimize sahip çıkarak enternasyonal mücadeleyi büyüteceğiz” dedi. Türkiye’de, Eğitim Enternasyonali üyesi olan tek sendikanın Eğitim Sen olduğunu ifade eden Aydoğan, “Dünyanın her tarafından gelen eğitim ve bilim emekçileri ile öğrencilerimizin haklarına sahip çıkacağız, onların çığlığını haykıracağız” diye konuştu.